Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Συνεχίζει στην κορυφή ο Ολυμπιακός - Στο ντέρμπι των «δικεφάλων» ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής με πέναλτι.

 Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 3-0: Σε τροχιά πλέι οφ (vid)ΠΑΕ ΑΕK: «Αλλοίωση αποτελέσματος στην Τούμπα, αποκλειστική ευθύνη του Περέιρα!»
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται επικεφαλής στο βαθμολογικό πίνακα της Super League 1, καθώς στα πλαίσια της !8ης αφωνιστικής πέρασε εύκολα και άνετα (0 - 4) από την έδρα της Λαμίας , με τον Ελ Αραμπί να εμφανίζεται με… σπασμένα φρένα και στην Φθιώτιδα κάνοντας χατ τρικ (40', 51', 81)' και τον Βαλμπουενά να σκοράρει στο 70΄ από την άσπρη βούλα.
===========
 Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής και πλησίασε ξανά στον έναν βαθμό τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο Βιεϊρίνια με πέναλτι στο 57΄χάρισε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς, φωνάζει η ΑΕΚ για τη διαιτησία.

Το ματς ήταν πολύ κακό και η πρώτη φάση ήρθε στο 16΄ όταν ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τετ α τετ τον Κάρολ Σβιντέρκσκι με τον Πολωνό να χάνει το κοντρόλ. Μια από τα ίδια και στο 30’ με τον Μπίσεσβαρ να μην μπορεί να απειλήσει, σε ένα διάστημα όπου η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη μπροστά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πίεσε αλλά δεν είχε τη μεγάλη φάση. Στο 55΄ όμως ύστερα από σουτ του Σβιντέρσκι και απόκρουση του Μπάρκα, ο Σιμόες κράτησε στον Βιεϊρίνια που κέρδισε το πέναλτι. Ο ίδιος ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 66΄ έγινε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ, σε μια φάση όπου η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για φάουλ στον Βράνιες στο ξεκίνημα της φάσης.
Μετά το γκολ η ΑΕΚ και με την είσοδο του Ολιβέιρα έδειξε πως υπάρχει στο γήπεδο αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που στο 68΄ άγγιξε το 2-0, όταν ο Βιεϊρίνια έκλεψε από τον Μπακάκη, έβγαλε τον Μπίσεσβαρ απέναντι στον Μπάρκα αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση.
Η ΑΕΚ στο 70΄ έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της για τον αγώνα. Ο Βέρντε έκανε τη βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή ο Λιβάγια έδωσε με μία στον Μάνταλο και αυτός απευθείας το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.
Ένα λεπτό μετά, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαρέλα μέσα στην περιοχή αλλά ύστερα από χρήση VAR, συνεχίστηκε ο αγώνας. Στο 80΄ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 1-1 με τον Ολιβέιρα να γυρίζει αλλά τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει και να κρατάει το 1-0.
Στο 88΄ ο Λημνιός έφυγε στην κόντρα, σούταρε, αλλά ο Μπάρκας έσωσε. Στις καθυστερήσεις, Χουλτ και Λιβάγια αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη κάρτα.
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Εσίτι, Λημνιός, Βιεϊρίνια (79΄ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87΄ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι
ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλ, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (64΄ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Λιβάγια, Βέρντε (83΄Βέρντε)
========
 Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα απέναντι στον ΟΦΗ, με γκολ από δύο πέναλτι του Μπαράλες στο φινάλε κάθε ημιχρόνου (45+3’ και 89’).
=========
Εύκολο ήταν και το έργο του Παναθηναϊκού καθώς επικράτησε με άνεση του Πανιωνίου με 3-0 στο ΟΑΚΑ και «πάτησε» ξανά -μετά από δύο εβδομάδες- στην εξάδα της βαθμολογίας και στη «ζώνη» των πλέι-οφ.
Απέναντι σε έναν ελλιπέστατο Πανιώνιο (απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Αραμπούλι, Κόρμπος και οι τραυματίες Άρτσε, Μαξίμοβιτς), οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά από το πρώτο τέταρτο, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα.
Έφτασαν πολύ κοντά, δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο 7ο λεπτό, όμως αρχικά ο Ντομίνγκες σταμάτησε το πλασέ του Μακέντα πάνω στη γραμμή (είχε προηγηθεί σοβαρό λάθος του Μαλέρμπ) κι εν συνεχεία μετά από γύρισμα του Γιόχανσον, ο Χρήστος Δώνης «σημάδεψε» τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του γκολκίπερ του Πανιωνίου.
Στο 14’ όμως βρήκε στόχο μετά από το ασταθές διώξιμο του Ντομίνγκες κι έκανε το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του 25χρονου μέσου, μετά από 282 ημέρες και το πανηγύρισε στην αγκαλιά του πατέρα του και προπονητή του Γιώργου Δώνη.
Στο 21’ ο Πούγγουρας πρόλαβε τον Τσιλούλη λίγο πριν πλασάρει τον Διούδη και στο 26’ ο Κιάκος δεν σημάδεψε σωστά από καλή θέση.
Ο Παναθηναϊκός βρήκε το δεύτερο γκολ που αναζητούσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μακέντα.
Στο β’ ημίχρονο ο Πανιώνιος προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 59’, όμως ο Διούδης νίκησε τον Τσιλούλη στο τετ-α-τετ.
Στο 61’ οι «πράσινοι» κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σαραμαντά στην περιοχή μετά (μετά από σουτ του Μπουζούκη), όμως ο Μαλέρμπ νίκησε τον Χατζηγιοβάνη από τα 11 μέτρα.
Στο 64’ ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το ματς, με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση του Ινσούα και οι παίκτες του έκαναν συντήρηση δυνάμεων, εν όψει της -καθοριστικής- ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τετάρτη (15/1, 17:15).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης, Μπουζούκης (73’ Μπεκ), Ζαχίντ (70’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (73’ Καμπετσής).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ν. Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ρέντζας, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κιάκος, Οικονομίδης, Μασούρας (24’ λ.τρ. Παπαγεωργίου), Παπανικολάου (83’ Γρίβας), Τσιλούλης, Δούμτσιος (57’ Μιλόγεβιτς).
 ============== 
Σε χθεσινούς αγώνες:
Η Ξάνθη κατέκτησε σημαντικό διπλό στην έδρα του Βόλου με 3-1 και διατηρήθηκε σε τροχιά εξάδας.

Το ματς ήταν κάκιστο μέχρι και το 40’ αλλά στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους πήρε «φωτιά». Ο Μπαξεβανίδης με ασύλληπτο σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη που στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων σώθηκε από τον τερματοφύλακά της Άμπαντ. Ο πορτιέρε της ομάδας της Ξάνθης απέκρουσε το πέναλτι (το καταλόγισε καθυστερημένα ο Κομίνης μετά την παρέμβαση του VAR σε καθαρό χέρι του Καρασαλίδη) του Μουνίθ και κράτησε το 0-1.
Στην επανάληψη ο Βόλος μπήκε δυνατά, απείλησε και ισοφάρισε με πανέμορφο τέρμα του Γέντρισεκ (δεν το πανηγύρισε κόντρα στην πρώην ομάδα του) και έδειχνε έτοιμος για την ανατροπή. Η αποβολή του Οικονόμου (67’) άλλαξε τα πάντα στο ματς και η Ξάνθη σημείωσε δυο τέρματα και πήρε τη νίκη.
Ο Εντουάρντο με σουτ και τη βοήθεια του Δημόπουλου έγραψε το 1-2 και ο Λισγάρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι εν συνεχεία εκείνη πήγε στα δίχτυα αφού βρήκε στο σώμα του Φεράρι!
=======
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Λάρισας με τον Άρη αφού οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες ελάχιστες φορές απείλησαν τις εστίες και είδαν τις όποιες επιθετικές τους προσπάθειες να περνούν ανεκμετάλλευτες.
===========
Τέλος  με γκολ του Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος έφυγε με το διπλό από την έδρα του Παναιτωλικού. Ο Ατρόμητος χάρη στο πολύτιμο τρίποντο ανέβηκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, ενώ ο Παναιτωλικός παραμένει στην προτελευταία θέση της κατάταξης.
==========
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:
Βόλος-Ξάνθη 1-3 (56' Γέντρισεκ – 41' Μπαξεβανίδης, 73' Εντουάρντο, 80' Φεράρι (αυτογκόλ)
ΑΕΛ-Άρης 0-0
Παναιτωλικός-Ατρόμητος 0-1 (90' Γιακουμάκης)
Αστέρας Τρ.-ΟΦΗ 2-0 (45+3', 89' Μπαράλες)
Λαμία-Ολυμπιακός 0-4 (40', 51', 81' Ελ Αραμπί, 70' πέν. Βαλμπουενά)
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 (57' πέν. Βιεϊρίνια)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0 (14' Δώνης, 45+1' Μακέντα, 64' Ινσούα)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 18 αγώνες )_
1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
37-6
44
2
ΠΑΟΚ
38-17
43
3
AEK
29-20
31
4
ΑΡΗΣ
29-20
26
5
Α.Ο. ΞΑΝΘΗ
17-23
26
6
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
19-19
25
7
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.
28-28
25
8
ΑΕΛ
22-24
23
9
ΟΦΗ
27-29
23
10
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
15-24
22
11
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ
19-32
21
12
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.
25-27
18
13
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
 11-31
8
14
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
13-33
6