Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ένα ντέρμπι… ξεχωριστής σημασίας

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ένα ντέρμπι… ξεχωριστής σημασίας
Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Superleague.
ΑΕΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται σε διαφορετικά ποδοσφαιρικά φεγγάρια.
Η Ένωση θέλει να δηλώσει παρούσα στη φετινή μάχη των πρώτων θέσεων επιβεβαιώνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο πως βρήκε ξανά σφυγμό και
ποδοσφαιρικά πατήματα.
Το ματς του ΟΑΚΑ είναι ξεχωριστής σημασίας για την ΑΕΚ και πιθανότατα της δίνει μεγαλύτερα κίνητρα από τον αντίπαλο. Οι Κιτρινόμαυροι πραγματοποιούν μια σεζόν ασταθή, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, που τους έχουν φέρει πίσω στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην αήττητη φετινή πορεία του Ολυμπιακού και να κάνει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού, τον Απρίλιο του 2018
Ο Ολυμπιακός θέλει το “τρίποντο” για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται τη Δευτέρα) αλλά και για να διατηρήσει το αήττητο του στο πρωτάθλημα, παίρνοντας παράλληλα σημαντική ώθηση για τη συνέχεια.
Πιθανή 11άδα της ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιστιτς, Λιβάγια, Βέρντε (ή Μάνταλο), Σιμάνσκι, Ολιβέιρα.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιντώτας, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Σαμπανάτζοβιτς και Γιακουμάκης.
Πιθανή 11άδα του Ολυμπιακού: Σα, Ελαμπντελαουί, Παπαδόπουλος, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγέρμε,, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αλέν, Τζολάκης, Γκασπάρ, Τοροσίδης, Σισέ, Χριστοδουλόπουλος, Λοβέρα, Φορτούνης και Σουντανί.

Στη… σκιά του ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Το μεσημέρι της Κυριακής (26/1), Ξάνθη και ΟΦΗ θα παίξουν τα… ρέστα τους στην ακριτική πόλη για μια θέση στα Play Off ενώ το ίδιο θα κάνει και ο Ατρόμητος στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον ουραγό Πανιώνιο. Παναιτωλικός και Άρης θα διεκδικήσουν στο Αγρίνιο τη νίκη για εντελώς διαφορετικούς λόγους ενώ στο ΟΑΚΑ
Πιθανό στραβοπάτημα του Ολυμπιακού θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ που τη Δευτέρα (27/1) υποδέχεται τον Βόλο στην Τούμπα ενώ η αυλαία της αγωνιστικής θα πέσει στη Λαμία, με την ομώνυμη ομάδα να φιλοξενεί τον ανεβασμένο Αστέρα Τρίπολης.