Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Σκέπτονται όπως οι διώκτες του Γαλιλαίου



Τις κυβερνήσεις χωρών όπως της Αυστραλίας, Βραζιλίας και ΗΠΑ καθώς και Ευρωβουλευτές που δεν δέχονται ότι η αλλαγή του κλίματος οφείλεται και σε ανθρωπογενή αίτια καυτηρίασε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία.
Όπως σημείωσε «είναι παράλογο οι χώρες με τις μεγαλύτερες πυρκαγιές, Αυστραλία, Βραζιλία,
ΗΠΑ, με μπροστάρη τον κ. Τραμπ, δεν θέλουν να υλοποιηθεί η συμφωνία των Παρισίων» σημειώνοντας πως οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής, όπως ακούστηκαν και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν τρόπο σκέψης όμοιο με εκείνους που κυνηγούσαν τον Γαλιλαίο.
Ο κ. Ανδρουλάκης, έκανε ακόμα έναν απολογισμό της μέχρι τώρα καταστροφής, με τις φλόγες να έχουν καταπιεί έκταση μεγαλύτερη από την Δανία και το Βέλγιο μαζί, αφήνοντας πίσω 28 νεκρούς και πολυάριθμα ζώα, σπρώχνοντας σπάνια είδη στο χείλος της εξαφάνισης.
Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη να αγωνιστεί η Ευρώπη για την εφαρμογή της συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα, και για την εξεύρεση της κατάλληλης χρηματοδότησης ώστε να είναι το rescEU έτοιμο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μέσα και έξω από την Ευρώπη.

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D