Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Έφοδος αστυνομικών στις καταλήψεις που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές στο Κουκάκι - 5 συλλήψεις

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι. Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες).
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Κρατική Ασφάλεια, ενώ θα ακολουθήσει επιχείρηση και στο δεύτερο κτίριο που, έγινε ανακατάληψη στο Κουκάκι, στην οδό Παναιτωλίου 21.
Οι καταληψίες πετούσαν στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονται με τις ασπίδες ενώ χρησιμοποιούν ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.
Άνδρες της ΕΚΑΜ, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, έσπασαν την είσοδο και μπήκαν στο υπό κατάληψη κτήριο της οδού Ματρόζου, μετά από εντολή Εισαγγελέα, για να το εκκενώσουν ξανά.
Στο άλλο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21 που έγινε ανακατάληψη δεν έχει αρχίσει ακόμη επιχείρηση της αστυνομίας και συμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές θα ολοκληρωθεί πρώτα η επέμβαση στην οδό Ματρόζου και ύστερα στην Παναιτωλίου.