Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ έκανε πέναλτι και ο "Δικέφαλος του βορρά" νίκησε 1 - 0 τον Βόλο και ανεβηκε σρτην κορυφή

ΠΑΟΚ-Βόλος 1-0: Με πέναλτι και με γιούχα (vid)

Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου με 1-0 και επιστροφή στην κορυφή. Με πέναλτι του Βιεϊρίνια που έκανε στον Λημνιό ο Τσαούσης. Με ένα πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 60' (κερδισμένο από τον Λημνιό που σπρώχτηκε από τον δανεικό του ΠΑΟΚ στον Βόλο Τσαούση), οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τη λύση στην αντίσταση των Θεσσαλών και τελικά πήραν τη νίκη με 1-0 που τους επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα από τη χτεσινή ισοπαλία του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε ένα ματς που έγινε υπό τις έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα οπαδών του Δικεφάλου όταν γνωστοποιήθηκε - κατά τη διάρκεια του αγώνα - η εισήγηση της ΕΕΑ για αποβολή του ΠΑΟΚ (όπως και της Ξάνθης) από το πρωτάθλημα, λόγω της γνωστής υπόθεσης για τις ιδιοκτησιακές σχέσεις ανάμεσα στις δύο ΠΑΕ. Αλλά και με αποδοκιμασίες σε βάρος των παικτών του ΠΑΟΚ στο τέλος για την πολύ κακή απόδοσή τους και την πίεση που δέχτηκαν από τους φιλοξενούμενους.
Ο Βόλος έκανε καλή προσπάθεια μέχρι να δεχτεί το γκολ, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ήταν απογοητευτικός και στηριζόταν μόνο σε ατομικές ενέργειες παικτών του, όπως ο Λημνιός και ο Μίσιτς.
Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ χαλαρά στο ματς και ο Βόλος είχε την κυκλοφορία της μπάλας, με τους γηπεδούχους να αρχίζουν να πιέζουν μετά το 30' και να έχουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι στο 38, όταν από κοντά σούταρε με τον Τσίκα να αποκρούσει πάνω στη γραμμή. Νωρίτερα, στο 33', ο Αουγκούστο είχε αστοχήσει από κοντά σε κεφαλιά μετά τη σέντρα του Βιεϊρίνια από εκτέλεση φάουλ. Το 45λεπτο έληξε χωρίς τέρματα, με τον Βόλο να διαμαρτύρεται για μία κίτρινη που χαρίστηκε από τον Κουτσιαύτη στον Ινγκασον στις καθυστερήσεις.
Με γρήγορο ρυθμό και μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, από Βιείρίνια για τον ΠΑΟΚ στο 51', τον Μάντζη στο 52' για τον Βόλο και τον Μίσιτς στο 54', ενώ στο 60' ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση από μπάσιμο του Λημνιού και σπρώξιμο του Τσαούση. Ο Κουτσιαύτης έδωσε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Βιεϊρίνια. Αμέσως μετά ο Βόλος είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει με σουτ του Τσοκάνη που πήγαινε προς τα δίχτυα αλλά με την κόντρα στον Βαρέλα έφυγε κόρνερ.
Μέχρι το τέλος οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν με πίεση να ισοφαρίσουν, ο ΠΑΟΚ αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του, αλλά τελικά κράτησε τη νίκη.
ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίτσιο (54΄Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Λημνιός, Σφιντέρσκι (69' Λάμπρου)
ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Οικονόμου, Τσίκα, Δημόπουλος (83' Τόρες), Τσαούσης, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Ζοάο (77΄Λύραντζης), Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Μάντζης