Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Της Λέττας Καλαμαρά 

A la carte επαύξηση της αμυντικής ισχύος, με πλήθος τηλεοπτικών δηλώσεων για την ανάγκη καταβολής περισσότερων χρημάτων φορολογουμένων πολιτών σε εξοπλισμούς αλλά ελάχιστες αναφορές στους νέους και νέες που θα τα χρησιμοποιήσουν. Ο πόλεμος από τα αρχαία χρόνια γίνεται μόνο με εμπειροπόλεμους νέους και στην Ελλάδα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλος με δημόσιες δηλώσεις του σήμερα μας ενημερώνει ότι "επί του παρόντος δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας", παραπέμποντας στους στρατιωτικούς ηγέτες που ενδέχεται σύντομα να κληθούν να αντιμετωπίσουν τη συμμαχική τουρκική επεκτατικότητα, για προτάσεις επί του θέματος.


Σήμερα, πάλι, ένας από τους στρατιωτικούς ηγέτες του παρελθόντος ο απόστρατος πλέον πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, Στρατηγός κ. Κωσταράκος, αναφέρεται δημοσίως μέσω του facebook στα 20 βήματα για την Εθνική Άμυνα του 21ο αιώνα και επισημαίνει κάποια ποσοστά όπως:

"Διαθεσιμότητα όλων των οπλικών συστημάτων και μέσων για την εκτέλεση της αποστολής τους τουλάχιστον στο 80%. Αυτό είναι το ελάχιστο διεθνές επιχειρησιακό όριο διαθεσιμότητος.", 

"Επάνδρωση Δυνάμεων Αμέσου Επεμβάσεως στο 100%. Προσλήψεις οπλιτών Ειδικών Δυνάμεων. Το ηλικιακό είναι σημαντικό πρόβλημα για τις Μονάδες αυτές.",

"Επάνδρωση προσωπικού όλων των Μονάδων, Επιτελείων και υπηρεσιών στο 80%. Αύξηση θητείας ή θητεία στα 18 για τους κληρωτούς, με παράλληλες προσλήψεις επαγγελματιών μέχρι συμπλήρωσης των ελλείψεων.",

αφήνοντας τους αδαείς να αναριωτούνται αν αυτά σήμερα δεν τηρούνται και οι διαβεβαιώσεις σε εορτές και παρελάσεις, για την ετοιμότητα των ΕΔ προς μάχη είναι κούφιες.

Στο ίδιο tempo και απόστρατοι πολιτικοί της ΝΔ από το βήμα της Βουλής λαλίστατοι λένε πολλά για χρήματα προς εξοπλισμούς αλλά λίγα για τους νέους και νέες που θα τα χρησιμοποιήσουν και την παντελή αποχή τους από τα πεδία των επιχειρήσεων επί δεκαετίες σε σχέση με Τούρκους, Πολωνούς, Λιθουανούς, Ρουμάνους, Βέλγους, Άγγλους κ.ο.κ. συναδέλφους τους. 

Δυστυχώς, ο Ελληνικός Στρατός αξιολογείται διεθνώς και δημοσίως και υπολείπεται πολλές θέσεις από άλλους δυτικούς στρατούς, γείτονες και μη, ακριβώς εξαιτίας της εσκεμμένης απραξίας τους και ευχόμαστε όχι της ελλιπούς σε διάρκεια στρατιωτικής θητείας. Δυστυχώς και πάλι, η Ελλάδα φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις κάθε σχεδόν ευρωπαϊκής κατάταξης και αναριωτιέται κάποιος αν αυτό είναι τυχαίο ή γίνεται εσκεμμένα βάσει σχεδίου. Αν οι Έλληνες ηγέτες, κατά κύριο λόγο, επιλέγονται, γαλουχούνται και προωθούνται για να διατηρούν την Ελλάδα στον πάτο.

Για τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από τα Ίμια μέχρι τώρα σε αποτυχημένους εξοπλισμούς που ούτε καν υπάρχουν σήμερα, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι πολλάκις δημοσιευμένα τα στοιχεία καθώς και οι μεσάζοντες που τα κατασπάραξαν με ανώτατους λειτουργούς του σάπιου Κράτους μας. Περισσότερο από τη δαπάνη χρημάτων τώρα απαιτείται ειλικρίνεια και τόλμη σύγκρουσης με τα "σαράκια" που τρώνε εκ των έσω τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και προωθούν τα δικά τους παιδιά για να κόβουν κορδέλες της απάτης και να καταλαμβάνουν δημόσιες καρέκλες, ενώ διώκουν ανελέητα όσους δεν είναι μαζί τους, τους άριστους και ξεχωριστούς Αξιωματικούς, λες και είναι αλλοεθνείς.

Αυτό που που χρειάζεται η Ελλάδα και οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ένας νέος πακτωλός εξοπλιστικών δαπανών, μία επανάληψη της Ίμια εποχής, αλλά τη χρήση τους εκεί που όλοι οι λαοί της Ευρώπης προασπίζονται τα συμφέροντά τους τρεις δεκαετίες τώρα, μία γενιά, θυσιάζοντας νέους και αφήνοντας χήρες και ορφανά και η Ελλάδα ήταν απούσα ως επιτήδειος ουδέτερη. Τι να τους κάνεις τους εξοπλισμούς αν δεν έχεις τη θέληση να τους χρησιμοποιήσεις όταν και όπου χρειάζονται. Τι θα κάνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όταν τα τρυπάνια τρυπήσουν την Ελλάδα; Θα αυξήσουν τότε τη θητεία, θα συμμετέχουν τότε σε συμμαχικές επιχειρήσεις για να γίνουν εμπειροπόλεμοι, θα κλείσουν τότε τα σύνορα ή θα κατασκευάσουν τότε UAV's, αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και τορπίλες. Τότε θα είναι πολύ αργά, δυστυχώς για τις νέες χαμένες πατρίδες.
Πέρα από τη βούληση υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων είναι επιτακτικά απαραίτητη η πλήρη σύνθεση τους. Τα τυχόν έρημα στρατόπεδα μπορεί να είναι αποτέλεσμα εχθρικών πράξεων και η στρατιωτική ηγεσία οφείλει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν χρειάζεται αύξηση θητείας ή όχι πριν να είναι αργά. Αν όλα καλώς, τότε η ιστορία θα γεμίσει σύντομα δάφνες, όπως ακριβώς έγινε το 1912 και το 1940, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. 

Αν δεν είναι όλα καλώς και υπάρχει αδράνεια από πολιτικούς και στρατιωτικούς, τότε αλίμονο στους νέους.

Ευχόμαστε η Ελλάδα, εγκεφαλικά ενεργή, ο Πρωθυπουργός  μας Κυριάκος Μητσοτάκης, Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  μας κ.Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Πτέραρχος κ.Χριστοδούλου να βρίσκονται στην πλευρά των νικητών, σύντομα. Το Άγιο Πνεύμα να προλάβει να τους φωτίσει, πριν να είναι αργά...

Thedayaftergr