Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Ο (μεγάλος) πειρασμός του Μητσοτάκη να προτείνει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Ο (μεγάλος) πειρασμός του Μητσοτάκη να προτείνει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Οι ενδείξεις όλου του προηγούμενου διαστήματος έδειχναν στην κατεύθυνση της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Όχι… τόσο γρήγορα, επιμένουν όσοι γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και επισημαίνουν τον (μεγάλο) πειρασμό του Πρωθυπουργού να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

Ο βετεράνος Κεντροδεξιός πολιτικός συμπυκνώνει μια σειρά από ιστορικές… εκκρεμότητες. Μαζί με τον Μιλτιάδη Έβερτ και τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο ήταν η εσωκομματική αντιπολίτευση που υπέσκαπτε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την περίοδο 1990-93, ενώ ο ίδιος είχε πρωταγωνιστήσει και σε ένα αμήχανο επεισόδιο με τη Μαρίκα Μητσοτάκη.
Ο Κώστας Καραμανλής του έδωσε το αξίωμα του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, το 2004, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ, και τον πρότεινε στα τέλη του 2014 για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Φώτης Κουβέλης δεν τον ψήφισε, οδηγηθήκαμε σε εκλογές και… μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η στήριξη του Σταύρου Δήμα από τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα είχε βαθιά σημειολογία. Αν και δύσκολα θα κατάφερνε να εξασφαλίσει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι η εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα συγκέντρωνε πιθανότατα λιγότερες από 20ο ψήφους.
Αναμένουμε…

ysterografa.gr