Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ο Aστέρας Τρίπολης νίκησε 5-0 την Ξάνθη υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή της θρακικής ομάδας, Μίλαν Ράσταβατς. -

Aστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 5-0: Η εκδίκηση του Ράσταβατς
Μετά από σχεδόν δύο μήνες ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες, καθώς συνέτριψε 5-0 την Ξάνθη για την 16η αγωνιστική της Super League. Η τελευταία φορά που γεύτηκε την χαρά της νίκης ήταν στις 28 Οκτωβρίου, όπου
για την 8η αγωνιστική είχε επικρατήσει με 4-1 της Λαμίας.
Το παιχνίδι κρίθηκε νωρίς, καθώς στο 13΄ ο Σίτο άνοιξε το σκορ και στο 21΄ ο Καπίγια έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Καπίγια στο 82΄ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, ενώ ο Μπαράλες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι διαμόρφωσε το 4-0. Το τελικό 5-0 «έγραψε» στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρεθ.
Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, εν αντιθέσει με την Ξάνθη που είχε δώσει πολλά μέτρα. Οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στο 13΄ όταν από σέντρα του Ορτέγκα ο Σίτο με προβολή έκανε το 1-0. Η πίεση των παικτών του Ράσταβατς, που αντιμετώπιζε την πρώην ομάδα του, απέδωσε εκ νέου στο 21΄. Σε ένα πανομοιότυπο γκολ ο Σίτο έκανε την σέντρα και με κεφαλιά ο Καπίγιο έκανε το 2-0.
Στο β΄ μέρος η Ξάνθη ανέβηκε, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Μάλιστα στο 82΄ σε μία κόντρα επίθεση ο Λουίς Φερνάντες έκανε το 3-0 και έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τέρκι υπέπεσε σε πέναλτι, που δόθηκε με τη βοήθεια του VAR, και είδε την κόκκινη κάρτα. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 4-0. Στο 5' των καθυστερήσεων ο Σουάρεθ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Αστέρα που αποχαιρέτησε με ιδανικό τρόπο το 2019.
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Βαλιέντε (77' Μπ. Φερνάντες), Ματρικάρντι, Μουνάφο, Λουίς Φερνάντες (90+2' Δαβίκας), Καπίγια, Σίτο (60' Τασουλής) Μπαράλες.
Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μαλεζάς (66' Μουλέν), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Τερκί, Φασίδης, Ντε Λούκας (36' Μπαριέντος), Καμαρά, Τεϊσέιρα, Ντε Αμορίμ (46' Στράτζεον), Φοσέ.
======' 
Στον άλλο αγώνα της ημέρας Λαμία και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ, .στην έδρα της πρώτης η οποία φέτος σε οκτώ αγώνες δεν έχει γνωρίσει την ήττα στο «σπίτι» της.Οι δύο αντίπαλοι σημάδεψν από μια φορά τα δοκάρια, οι γηπεδούχοι με τον Βασιλόγιαννη στο 4’και οι φιλοξενούμενοι με τον Γιακουμάκη στο 79’.

ΛΑΜΙΑ : Θεοδωρόπουλος- Ασίγκμπα Βύντρα Αντέτζο Βάντερσον- Σκόνδρας Μπεχεράνο- Ρόμανιτς Ταϊρόν (73’ Σάλιακας) Βασιλόγιαννης (91’ -Τουράμ.
ΠΑΓΚΟΣ: Κάχριμαν, Μπαχανάκ, Ανάκογλου, Τζανετόπουλος, Βλαχομήτρος, Μπουλούλης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άκης Μάντζιος

ΑΕΚ : Τσιντώτας- Μπακάκης (46’ Αλμπάνης) Βράνιες Τσιγκρίνσκι Λόπες- Σιμόες Κρίστιτσιτς-Παουλίνιο Μάνταλος Λιβάγια- Ολιβέιρα (λ. τ. 44’ Γιακουμάκης).


Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Αστέρας Τρίπολης - Ξάνθη 5-0
Λαμία - ΑΕΚ 0-0
Κυριακή 22/12
ΑΕΛ - Πανιώνιος (15.00)
Παναιτωλικός - ΟΦΗ (17.00)
Βόλος - Ολυμπιακός (17.15)
Παναθηναϊκός - Άρης (19.30)
Δευτέρα 23/12
ΠΑΟΚ - Ατρόμητος (18.00)