Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον απερχόμενο Πρέσβη της Τσεχίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις «σωστές και δίκαιες θέσεις» που έχει λάβει η Τσεχία για το Κυπριακό, καθώς στη συνεργασία Ελλάδας-Τσεχίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο Πρέσβη της Τσεχίας στη χώρα μας κ. Jan Bondy.
Υποδεχόμενος ο Πρόεδρος του Ελληνικού
Κοινοβουλίου τον Τσέχο Πρέσβη δήλωσε:
«Καλωσορίζω στη Βουλή των Ελλήνων τον εξοχότατο Πρέσβη της Τσεχίας, ο οποίος, έχοντας υπηρετήσει με επιτυχία στη χώρα μας και έχοντας συμβάλει στη διεύρυνση των διμερών σχέσεων της Ελλάδος με την Τσεχία, αποχωρεί στο τέλος του έτους για την Πράγα. Η συνάντηση μαζί του έχει πάντα ενδιαφέρον, γιατί εκπροσωπεί μια χώρα με την οποία είμαστε μαζί στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Η Τσεχία είναι μια φίλη χώρα η οποία έχει λάβει σωστές και δίκαιες θέσεις για το κυπριακό πρόβλημα, ο ίδιος ο Πρέσβης έχει υπηρετήσει στην Κύπρο και την γνωρίζει καλά. Συνεπώς νομίζω πως, ασχέτως αν αποχωρεί από την Ελλάδα, θα είναι πάντα ένας ένθερμος φίλος της χώρας μας στη σταδιοδρομία η οποία τον περιμένει και του εύχομαι να είναι λαμπρή».    
Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Τσεχίας στη χώρα μας ανέφερε:
«Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή σας στη Βουλή των Ελλήνων. Θα ήθελα να επαναβεβαιώσω και από πλευράς μου τους κοινούς μας στόχους και τα κοινά ενδιαφέροντα που μας συνδέουν, αλλά και τη βούληση για στενή συνεργασία σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Προσβλέπω, επίσης, στη διοργάνωση επισκέψεων των μελών της Βουλής των Ελλήνων στη Δημοκρατία της Τσεχίας προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι σχέσεις μας και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, και στο υπόλοιπο της θητείας μου, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι το καλύτερο για την όμορφη χώρα σας και τον λαό της, καθώς και κάθε επιτυχία στο έργο σας».
Στη συνάντηση παρέστη ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Πρόεδρου της Βουλής, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης