Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Να απομονωθούν οι ακραίες, ρατσιστικές αντιλήψε


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μια σειρά από ρατσιστικά, μισαλλόδοξα, ξενοφοβικά σχόλια και άρθρα στο διαδίκτυο τα οποία σχετίζονται με τη δημιουργία της ανοικτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου. Σχόλια και άρθρα που χαρακτηρίζονται, στην καλύτερη
περίπτωση, από ανακρίβειες και προχειρότητα  τα οποία καλλιεργούν μίσος απέναντι σε κατατρεγμένους συνανθρώπους μας και επιχειρούν να διχάσουν την τοπική κοινωνία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δημόσιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνική δικτύωσης του  κυρίου Σπύρου Πανταζή, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του Δημάρχου Κορινθίων κ. Νανόπουλου, ο οποίος μάλιστα τοποθετήθηκε πρόσφατα μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων!  Σχόλια για σκυλιά με τα οποία μπορούν να τραφούν οι πρόσφυγες και έτσι να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα με τα αδέσποτα της πόλης όπως και χυδαίες αναφορές προς συμπολίτη μας με σχόλια στο facebook, δείχνουν ότι η απανθρωπιά και ο ρατσισμός δυστυχώς βρίσκονται σε έξαρση στην περιοχή μας.
Πραγματικά αναρωτιόμαστε πώς ο κύριος Πανταζής μπορεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική τη στιγμή που εμφορείται από τόσο ακραία απάνθρωπες πεποιθήσεις, για τις οποίες μάλιστα αισθάνεται υπερήφανος και τις εκφράζει δημόσια. Ο Δήμος Κορινθίων, συνεχιστής ενός ιστορικού πολιτισμού που χάνεται στα βάθη των αιώνων, δεν έχει ανάγκη από μισάνθρωπες, ρατσιστικές ασχημίες που αμαυρώνουν την εικόνα του.
Καλούμε το Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Βασίλη Νανόπουλο να αποπέμψει άμεσα τον κ. Πανταζή από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, καταδικάζοντας έτσι εμπράκτως αυτού του είδους τις απόψεις οι οποίες δεν αρμόζουν σε θεσμικό πρόσωπο το οποίο μάλιστα έχει κληθεί να ασκήσει κοινωνική πολιτική! Τέλος, καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να καταδικάσουν απερίφραστα τις ανοίκειες και απάνθρωπες αυτές αντιλήψεις.

Κόρινθος, 09 Οκτωβρίου 2019
Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας 


ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ