Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Στο +2 ο Ολυμπιακός στην κορυφή από τον ΠΑΟΚ - Νίκησε η ΑΕΚ τον Βόλο με ανατροπή - Ο Αστέρας πέρασεαπό τηνΝέα Σμύρνη.

Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-1: Φερνάντεζ Μάρκ-αρε τη νίκη (vid)
Μία πολύ σημαντική νίκη κατέκτησε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των Κρητικών με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Χιλάλ Σουντανί. Κανένα ματς πριν από το Champions League δεν είναι εύκολο και ειδικά αυτό που ήταν απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 χάρη στα δύο γκολ του
Χιλάλ Σουντανί, ο οποίος έκανε εξαιρετικό ματς. Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Κρητικούς που έπαιξαν το παιχνίδι τους και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις. Μάλιστα οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου. Για τους "ερυθρόλευκους" καθάρισε ο Σουντανί και αυτό που κρατάνε είναι τους τρεις βαθμούς και ότι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.
Σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και την ΑΕΛ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή εικόνα στο α' μέρος και φυσιολογικά προηγήθηκαν με τον Μιχαήλ στο 27', ωστόσο οι γηπεδούχοι... συνήλθαν γρήγορα και με τον εξαιρετικό Χόρχε Ντίας έφεραν το ματς στα ίσα πριν από την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη τα «καναρίνια» άσκησαν μεγαλύτερη πίεση και δικαίως βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με το απίστευτο γκολ του Μπαΐροβιτς στο 77', όμως λογάριαζαν χωρίς τον «αειθαλή» Μόρα, ο οποίος πέρα από «λίρα εκατό» ανασταλτικά, σκόραρε στο 80' για το τελικό 2-2!
Σημαντικές εκτός έδρας νίκες πανηγύρισαν Αστέρας Τρίπολης και Άρης κόντρα σε Πανιώνιο και Ξάνθη αντίστοιχα,
Την πρώτη του νίκη μετά από δέκα χρόνια στη Νέα Σμύρνη πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, 1-0 τον Πανιώνιο. Το απευθείας φάουλ του Μαρκ Φερνάντεζ στο 44΄ ήταν το γκολ που έκρινε την αναμέτρησης.
Το γεγονός που στιγμάτισε τον αγώνα, πάντως, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Κότνικ στο 16ο λεπτό. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του Χαουρέγκι και κατάφερε να διώξει τη μπάλα, όμως ο Ισπανός επιθετικός τον βρήκε με τις τάπες στο πρόσωπο. Ο Σλοβένος γκολκίπερ αντικαταστάθηκε από τον Μαλέρμπ, του έγιναν ράμματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
Οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση και πάθος, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν θετικός όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Να σημειωθεί ότι στο 89΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός του Πανιωνίου, Παναγιώτης Κόρμπος.
Το ντεμπούτο του στον πάγκο του Άρη έκανε ο Μίχαελ Ένιγκ και αυτό συνοδεύτηκε από ένα σπουδαίο διπλό στα Πηγάδια επί της Ξάνθης με σκορ 1-0. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στις επιτυχίες πετυχαίνοντας ένα σπουδαίο διπλό κόντρα σε έναν πολύ καλό και δυνατό αντίπαλο.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε μόλις στο 3’ ο Μπρούνο Γκάμα με πέναλτι, μετά από ανατροπή του Μπράουν Ιντέγε.
 Ο ΠΑΟΚ καθάρισε πολύ γρήγορα το ματς με τη Λαμία κι έδωσε την ευκαιρία στον Αμπέλ Φερέιρα να χρησιμοποιήσει τον αρχηγό, Αντελίνο Βιεϊρίνια ο οποίος επέστρεψε ύστερα από 188 μέρες στην ενεργό δράση.
Mόλις στο 2΄o Μίσιτς με χλιαρό σουτ νίκησε τον Βελλίδη (έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του) για το 1-0. Στο 6΄ο Λημνιός συνεργάστηκε με τον Γιαννούλη για το 2-0, κι αφού ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης. Ο Σφιντέρσκι με τακουνάκι από ασίστ του Στοχ έκανε στο 15΄το 3-0.
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, η Λαμία έκανε τρεις αλλαγές στο β΄ημίχρονο (συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα Βελλίδη, που ήταν άμεσα υπεύθυνος για τα 2 πρώτα γκολ).
Στο 76' ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Σφιντέρσκι και η στιγμή που σείστηκε η Τούμπα ήρθε στο 88΄ όταν ο Βιεϊρίνια αντικατέστησε τον Λημνιό και πήρε το περιβραχιόνιο από τον Κρέσπο.
Με νίκη συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» νίκησαν στο Περιστέρι τον Ατρόμητο με 1-0 ενώ οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν του Βόλου με 3-2
Καλύτερος ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του αγώνα, κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και προσπάθησε να χτυπήσει από τις πτέρυγες με Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη. Στο 43' ο Ρισβάνης δεν πρόλαβε να κάνει το τάκλιν για να σταματήσει τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος ήταν πιο δραστήριος, πίεσε τον Παναθηναϊκό, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει ευκαιρίες. Η ομάδα του Περιστερίου έχασε μία καλή ευκαιρία στο 70' για να ισοφαρίσει, αλλά κάτι άλλο δεν έκανε. Ο Παναθηναϊκός από ένα σημείο και μετά ισορρόπησε το ματς και κράτησε εύκολα το υπέρ του 0-1.
.Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 του Βόλου στο γήπεδο της Ριζούπολης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με καταπληκτικό γκολ του Τόρες στο 24΄, αλλά ο Λιβάγια στο 31΄ και ο Μάνταλος στο 74΄ (πέναλτι) και το 78΄ βοήθησαν την Ένωση να αποφύγει μια σοβαρή «γκέλα».
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ ο Δημόπουλος. Σε όλα αυτά, βέβαια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αποβολή του Μουνίθ με απευθείας κόκκινη για άκρως επικίνδυνο τάκλιν στον Σιμόες, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Με παίκτη λιγότερο οι Βολιώτες δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το γκολ-θαύμα με το οποίο πήραν το προβάδισμα κι ενώ είχαν ήδη ισοφαριστεί από τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια.
Άντεξαν, πάντως, για το μεγαλύτερο μέρος του β΄ ημιχρόνου, μέχρι που ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Γκαραβέλη και ο Μάνταλος στο 74΄ έβαλε την ΑΕΚ στη θέση του οδηγού. Με το δεύτερο γκολ του αρχηγού (που είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Απρίλιο!) στο 78΄, η κατάσταση ξεκαθάρισε οριστικά και οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού, μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι του «Γ.Καραϊσκάκης». Το γκολ του Δημόπουλου με φάουλ (κόντραρε η μπάλα και άλλαξε πορεία) στο 83΄ δεν διαφοροποίησε κάτι ουσιαστικά.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1
Παναιτωλικός-ΑΕΛ 2-2
Πανιώνιος – Αστέρας Τρ. 0-1
Ξάνθη – Άρης 0-1
ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0
ΑΕΚ – Βόλος 3-2
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1

Η Βαθμολογία στη Superleague

  1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19
  2. ΠΑΟΚ 17
  3. ΞΑΝΘΗ 15
  4. ΑΕΚ 14
  5. ΟΦΗ 13
  6. ΛΑΡΙΣΑ 9
  7. ΒΟΛΟΣ 9
  8. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 8
  9. ΑΡΗΣ 8
  10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 8
  11. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 6
  12. ΛΑΜΙΑ 4
  13. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2
  14. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -2*Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.