Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Ο Θρύλος έχει τον τρόπο - Παλικαρίσια νίκη Ολυμπιακού κόντρα σε ανεκδιήγητη διαιτησία ( Αποτελέσματα - βαθμολογία)

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/10/4936357.jpg
Μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερη του βραδιά ο Ολυμπιακός, αλλά έχει την ποιότητα και την εμπειρία να πάρει και ματς που δεν του πηγαίνουν όπως θα ήθελε ο ίδιος. Οι Πειραιώτες νίκησαν με σκορ 2-0 την ΑΕΚ χάρη σε γκολ των Σεμέδο, Καμαρά σε ένα ματς που το σκορ άνοιξε νωρίς και είχε ξέφρενη ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Οι "ερυθρόλευκοι" μετά το τέλος και της 8ης αγωνιστικής παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω τους τον ΠΑΟΚ και οκτώ την ΑΕΚ.
Απαραίτητη σημείωση: Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κερδίσει και την
«χειρότερη» διαιτησία της χρονιάς.Μια Πορτογαλική… παρέα για την οποία είναι βέβαιο πως ο Μέλο Περέιρα θα είναι περήφανος. Πώς να το λένε άραγε στα μέρη τους, εκείνο το «ότι μπορούσαν έκαναν, αλλά…».
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα αν και ο Σεμέδο μπήκε στο ματς με τα γνωστά του λάθη που του κόστισαν και την κίτρινη κάρτα στο 2'. Οι Πειραιώτες πίεσαν την Ένωση και στο 9' από κόρνερ του Μπουχαλάκη, ο Ελ Αραμπί βρήκε αριστερά του τον Σουνταντί, αυτός έκανε το πλασέ και ο Σεμέδο από κοντά σκόραρε για τον Ολυμπιακό δίνοντας του προβάδισμα πολύ νωρίς. Στη συνέχεια η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να βγαίνει στην επίθεση. Ο Ολιβέιρα είχε δύο επικίνδυνα σουτ, αλλά ο Σα καθάρισε και στις δύο περιπτώσεις. Το ματς είχε ρυθμό, οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε την ενέργεια που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια και ειδικά σε αυτό με τη Μπάγερν. Είχε ένα θέμα να βγάλει φάσεις κόντρα στους "κιτρινόμαυρους".
Από την άλλη επιχειρούσε να χτυπήσει σε κάποια κόντρα και πράγματι έδειχνε ότι όταν έβγαινε μπροστά ήταν ικανή να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά στο 26' ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ με τον Ελ Αραμπί αλλά μέσω του VAR ακυρώθηκε γυρίζοντας τη φάση πίσω και ο λόγος ήταν ένα χέρι του Γκιγιέρμε. Η ΑΕΚ επιστράτευσε τα δυνατά μαρκαρίσματα, τα οποία έμειναν ατιμώρητα από τον Πορτογάλο ρέφερι, ενώ ο Ολυμπιακός φαινόταν να έχει σοβαρό θέμα στα στόπερ. Σεμέδο και Αβραάμ δεν κατάφεραν να περιορίσουν τους Λιβάια και Ολιβέιρα και όποτε βρέθηκαν απέναντι τους έκαναν φάση. Η ομάδα του Κωστένογλου πήρε την κατοχή της μπάλας και βγήκε στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα καλά του και δεν μπορούσε να βρει το δεύτερο γκολ απέναντι σε μία άμυνα που είχε πρόβλημα. Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Πειραιώτες πίεσαν ασφυκτικά, αλλά το γκολ δεν ήρθε και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.Να σημειώσουμε πως στο 44' ο Ολυμπιακός φώναξε για χέρι του Βράνιες, αλλά από το ριπλέι δεν φάνηκε κάτι τέτοιο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο γρήγορο ρυθμό και το ματς να είναι ανοιχτό και για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ στο 48' λίγο έλειψε να γίνει επικίνδυνη όταν ο Ολιβέιρα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά ο Σα πρόλαβε και έδιωξε, ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Ομάρ να βγαίνει απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στην επανάληψη έδειχναν να μην έχουν ενέργεια και εμπνεύσεις για να δημιουργήσουν καταστάσεις. Σε όλη αυτή τη διάρκεια ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο Καμαρά. Ο Αφρικανός έκανε εκπληκτικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αφού και δημιουργούσε και έκοβε.
Η ΑΕΚ βλέποντας τον Ολυμπιακό να μην είναι πιεστικός όπως σε προηγούμενα παιχνίδια του πήρε θάρρος και απέκτησε την κατοχή της μπάλας. Η ομάδα του Κωστένογλου όσο περνούσε η ώρα πίστευε στο αποτέλεσμα, ενώ ο Ολυμπιακός περίμενε στο μισό γήπεδο και να χτυπήσει σε κάποια κόντρα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 69' με τον Καμαρά να κάνει το σουτ και τον Τσιντώτα να αποκρούει με δυσκολία.
Στο 72' ο Κωστένογλου ενίσχυσε κι άλλο την επίθεση του βάζοντας τον Γιακουμάκη αντί του Αλμπάνη. Εκεί έδειξε η ΑΕΚ ότι πήγαινε να πάρει αποτέλεσμα στον Πειραιά. Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο έχουν την ποιότητα ως ομάδα να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αγώνα. Αυτό έγινε στο 77' όταν ο Ποντένσε βρήκε τον Καμαρά στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αυτός με ένα υπέροχο σουτ νίκησε τον Τσιντώτα για το 2-0. Ήταν μία φάση που παρόμοια της είχε βγει ακόμα δύο φορές στο παιχνίδι. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έχοντας και τη ψυχολογία με το μέρος του έψαξε και τρίτο γκολ κατά της ΑΕΚ. Αυτό μπορεί να μην ήρθε, αλλά ελάχιστη σημασία έχει, αφού πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς αφήνοντας την ΑΕΚ οκτώ πόντους πίσω του.
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (89' Λοβέρα), Καμαρά, Σουντανί (60' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Αραμπί (72' Γκερέρο)
ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Λιβάια, Ντέλετιτς (66' Βέρντε), Αλμπάνης, Ολιβέιρα, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Γαλανόπουλος (58' Σιμάο).
============
 Ο πράσινος αγωνιστικός... κατήφορος συνεχίστηκε στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου η Λάρισα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό μετά από 28 χρόνια (!), παραμένοντας παράλληλα αήττητη για πέμπτο ματς.
Το τελικό 2-1 υπέρ του θεσσαλικού συγκροτήματος, είναι βέβαιο ότι θα φέρει περαιτέρω ανακατατάξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, αφού εκτός όλων των άλλων δείχνει αδυναμία να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας του έχοντας χάσει 11 βαθμούς εφέτος στο ΟΑΚΑ, με αρνητικό απολογισμό τρεις ήττες (ΟΦΗ, Ξάνθη, Λάρισα) και μία ισοπαλία (Ολυμπιακό).
Ο Μιλοσάβλιβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο, ενώ ο Ουάρντα στο 57` με τρομερή ντρίμπλα απέναντι στον Αποστολάκη, εκτέλεσε τον Διούδη διπλασιάζοντας τα τέρματα της Λάρισας. Στο 62ο λεπτό, ο Ζαχίντ με όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Κρίστινσον για να μειώσει σε 2-1.
Να σημειωθεί ότι στο 35ο λεπτό, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ακύρωσε γκολ του Παναθηναϊκού με τον Καμπετσή), αφού είδε επιθετικό φάουλ στον Ισλανδό γκολκίπερ της Λάρισας.
Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (79’ Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60’ Μπεκ), Μπουζούκης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (56’ Μακέντα).
ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ, Μπέρτος, Κάτσε (46’ Φατιόν), Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Στάνκοβιτς, Ντάουντα (67’ Χαλκιαδάκης), Ουάρντα (86 Καρανίκας).
=================
 Απολαυστική παράσταση έδωσε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι κερδίζοντας τον Πανιώνιο με σκορ 4-0. Οι Περιστεριώτες πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση κατάφεραν να προηγηθούν με σκορ 3-0 από το πρώτο ημίχρονο και να «καθαρίσουν» το ματς, προσφέροντας στους οπαδούς του θέαμα και ουσία. Οι «κυανόλευκοι» κινδύνεψαν να μείνουν πίσω στο σκορ από το 8ο λεπτό όταν ο Παπαγεωργίου είχε τρομερή ευκαιρία με κεφαλιά, όμως στη συνέχεια το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο αφού οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου πάτησαν το γκάζι και δεν έβγαλαν το πόδι τους ποτέ από αυτό.
Ο Μανούσος με εκτέλεση πέναλτι το οποίο για να καταλογιστεί χρειάστηκε η συνδρομή του VAR άνοιξε το σκορ στο 17’ ο Βέλλιος στο 40’ διπλασίασε τα τέρματα των νικητών, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ενσικουλού «έγραψε» το 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 69’ ο Ούμπιδες.
=========================
Ο Άρης νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-0. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Μπρούνο Γκάμα (26') και Ιντέγε (32') με εκτέλεση πέναλτι. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη για την ομάδα του Άρη έχοντας για προπονητή τον Μίχαελ Ένινγκ, με τους "κιτρινόμαυρους" να κρατούν στο "μηδέν" την εστία τους.
Όσον αφορά στα γκολ που σημειώθηκαν στο παιχνίδι, στο 25ο λεπτό, ο Μπρούνο Γκάμα μπήκε από δεξιά στην περιοχή κι ανατράπηκε από τον Ταχάρ. Ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι και ευστόχησε.
Στο 31', ο Σούντγκρεν μπήκε από δεξιά εντός της περιοχής, υπήρχε επαφή με τον Ντίας, με τον διαιτητή, σε μία αυστηρή απόφαση, να τιμωρεί τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια, ο Ιντέγε ανάλαβε την εκτέλεση και βρήκε δίχτυα.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:
Σάββατο (26/10)
ΟΦΗ-Ξάνθη 2-0 (47' Φιγκεϊρέδο, 90+1' Σεμέδο)
Βόλος-ΠΑΟΚ 0-2 (29' Λημνιός, 74' πεν. Πέλκας)
Κυριακή (27/10)
Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-2 (49' Ζαχίντ - 1' Μιλοσάβλιεβιτς, 57' Ουάρντα)
Ατρόμητος-Πανιώνιος 4-0 (17' Μανούσος, 40' Βέλλιος, 45'+ Ενσικουλού, 69' Ούμπιδες)
Άρης-Παναιτωλικός 2-0 (26' πεν. Μπρούνο Γκάμα, 32' πεν. Ιντέγε)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 (9' Σεμέδο, 77' Καμάρα)
Δευτέρα (28/10)
Αστέρας Τρ.-Λαμία (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ8


22
2ΠΑΟΚ8


20
3ΟΦΗ8


16
4Α.Ο. ΞΑΝΘΗ8


15
5AEK8


14
6ΑΕΛ8


12
7ΑΡΗΣ8


11
8ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.8


11
9ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ8


9
10ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ8


8
11ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.7


6
12ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ7


4
13ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ8


2
14ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ8


-2