Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Super League 1: Χέρι-χέρι Βόλος και ΑΕΚ, «σεφτέ» ο Αστέρας

Super League 1: Χέρι-χέρι Βόλος και ΑΕΚ, «σεφτέ» ο Αστέρας (αποτελέσματα - βαθμολογία - highlights)
 Με τρία παιχνίδια άνοιξε το Σάββατο (21/9) η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Super League 1.  
O Βόλος, μετά από την 5άρα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 1-0 του μέχρι πρότινος αήττητου ΟΦΗ, χάρη στο γκολ
που σημείωσε ο Χοακίν Τόρες. Ο Αργεντινός μπήκε αλλαγή και άλλαξε τη μορφή του αγώνα. Στο 75΄εξαπέλυσε έναν κεραυνό που στάθηκε αδύνατο να σταματήσει ο Σωτηρίου.
 Τη νίκη θα μπορούσε να πάρει και ο ΟΦΗ ο οποίος στο πρώτο μέρος είχε δυο χαμένα τετ α τετ με τον Δημήτρη Μάνο (5΄ και 45΄) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε δυο δοκάρια (59΄ Φιγκεϊρέδο και 78΄ Νέιρα). Αν δεν πήρε διαστάσεις το σκορ οφείλεται κυρίως στους δυο τερματοφύλακες, Σωτηρίου και Γκαραβέλη.
ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Γκαραβέλης- Ντεντάκης, Δημόπουλος, Διαμάντης, Τσοκάνης- Μπαλογιάννης (68΄ Αουγκούστο), Μουνίθ (74΄ Μάντζης), Φεράρι, Ζοάο (46΄Τόρες), Γέντρισεκ, Μυστακίδης.
ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου- Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (80΄Βαζ)- Μεγιάδο, Σακόρ (56΄ Φιγκερέιδα), Νέιρα (79΄ Μπράουν), Σεμέδο, Τσιλιανίδης- Μάνος.

Στην Τρίπολη, ο τοπικός Αστέρας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 2-1 τον Ατρόμητο, ο οποίος παραμένει χωρίς τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Μάλιστα, υπήρξαν αποδοκιμασίες από τους εκδρομείς φίλους του Ατρομήτου, κατά του προπονητή της ομάδας, Γιάννη Αναστασίου. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί η πρωτοβουλία των παικτών των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του παιχνιδιού για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη της αναμέτρησης και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν αγωνίστηκαν για 60 δευτερόλεπτα ως συμπαράσταση στους συναδέλφους τους που είναι ανασφάλιστοι. Και μετά… μπήκε γκολ.
Ο Ριέρα μπήκε από δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Ρισβάνης δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Λουίς Φερνάντεθ άφησε κατ’ ουσίαν την μπάλα στον Μαρκ Φερνάντεθ και εκείνος με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0) για τον Αστέρα Τρίπολης.
Αυτό που μεσολάβησε μέχρι το… δεύτερο γκολ, ήταν μια κίτρινη κάρτα στον Καπίγια. Στο 7′ ο Χαουρέγκι έκανε ό,τι ήθελε μπήκε μόνος του κατά μέτωπο, πέρασε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων, πλάσαρε τον Μανδά, με το κίπερ του Ατρόμητου να απομακρύνει. Στο ριμπάουντ ο Μαρκ Φερνάντεθ σκόραρε για το 2-0 των Αρκάδων.
Οι γηπεδούχοι πετούσαν φωτιές έχοντας κλείσει τον Ατρόμητο στα καρέ του και στο 13′ ο σκόρερ έβγαλε στον Λουίς Φερνάντεθ, με τον δεύτερο να κάνει το πλασέ με το αριστερό, όμως ο Μανδάς ήταν παρών και πρόλαβε τα χειρότερα για την ομάδα του Περιστερίου.
Ο Αναστασίου προσπαθούσε να σώσει, οτιδήποτε αν σώζεται προχωρώντας γρήγορα σε αλλαγές. Στο 18′ ο Ριέρα σημάδεψε το δοκάρι και λίγα λεπτά αργότερα, εντοπίζεται η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων. Ο Μανούσος έκανε κοφτή ντρίμπλα και το σουτ με το δεξί, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 34′ ο εξαιρετικός Μαρκ Φερνάντεθ έκανε πάλι ό,τι ήθελε από αριστερά, όμως ο 18χρονος Μανδάς τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Στο 43′ ο Ριέρα έκανε εκληκτική κάθετη στον Λουίς Φερνάντεθ ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να μειώσουν νωρίς. Στο 53ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ρισβάνης νίκησε τον Πασαλίδη στον αέρα και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-1. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ρόσα άλλαξε δεξιά για τον Μανούσο που καθυστέρησε και έχασε πολύτιμο χρόνο για να τελειώσει τη φάση.
Στο 71′ ο Μαρκ Φερνάντεθ επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ. Και δύο λεπτά αργότερα, ο Κατράνης έκανε την σέντρα με τον Μανούσο να πιάνει την κεφαλιά και τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος- Κώτσιρας, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ- Μουνάφο, Καπίγια, Ριέρα (76′ Κρέσπι), Μαρκ Φερνάντεθ- Λουίς Φερνάντεθ (86′ Ιγκλέσιας), Χαουρέγκι (65′ λ.τρ. Μπόρχα Φερνάντεθ).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς – Νάτσος, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης – Καχίλα (21′ Μπαένα), Χαρίσης, Μάντσον (46′ Νταβιώτης) – Μανούσος, Βέλλιος, Ρόσα (89′ Γιακουμάκης). 

Στο τρίτο χρονικά παιχνίδι, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο, νικώντας 1-0 τον Παναιτωλικό, χάρη σε γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 69ο λεπτό.Συνέχεια στο αήττητο και χωρίς απώλειες για την ΑΕΚ από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο Νίκος Κωστένογλου. Με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μάρκο Λιβάγια που ήταν ο ηγέτης και σκόρερ της «Ένωσης» στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να επιβληθούν στο γήπεδο έναντι του Παναιτωλικού, να κάνουν πολλές ευκαιρίες με γρήγορο παιχνίδι και τελικά να φτάσουν στη νίκη με το γκολ του Λιβάγια που είχε και δοκάρι λίγο αργότερα. Η ΑΕΚ ήταν μεταμορφωμένη στο δεύτερο μέρος έπειτα από κακή διαχείριση στο πρώτο 45λεπτο, όταν μάλιστα κινδύνευσε κάποιες φορές από τους γηπεδούχους. Και με ηγέτη τον Λιβάγια, με άξιους συμπαραστάτες τους Μάνταλο και Σιμόες, έφτασε στη δημιουργία πολλών φάσεων, με τον Κροάτη άσο να βρίσκει το στόχο με ένα υπέροχο σουτ στο 69', νικώντας τον Κνετ και φέρνοντας στην ομάδα του το δίκαιο προβάδισμα. Στο 86΄μάλιστα ο Λιβάγια είχε και δοκάρι, σε κεφαλιά από κοντά μετά από σέντρα του Παουλίνιο.
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ : Κνετ , Σανιά , Γιοβάνοβιτς, Μαλής , Μπάλμπι , Λουσέρο (76’ Καββαδίας), Ταχάρ  (82’ Τσιγγάρας) , Ντίας (87’ Μπαΐροβιτς), Ντάλσιο , Αριγίμπι , Μοράρ .
ΑΕΚ : Μπάρκας , Μπακάκης , Τσιγκρίνσκι , Βράνιες , Παουλίνιο , Κρίστιτσιτς  (79΄Γαλανόπουλος), Σιμόες , Μάνταλος (84’ Χουλτ), Λόπες , Αλμπάνης, (65’ Γιακουμάκης), Λιβάγια .



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σάββατο 21/9
Βόλος - ΟΦΗ 1-0
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 2-1
Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-1
Κυριακή 22/9
Λαμία - Ξάνθη 15:00
ΠΑΟΚ - Άρης 18:30
Λαμία - Πανιώνιος 19:30
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 20:30

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΟΜΑΔΑ ΑΓ. ΒΑΘ. ΓΚΟΛ
Ολυμπιακός 3 9 7-0
Ξάνθη 3 9 6-3
ΑΕΚ 4 9 7-4
ΠΑΟΚ 3 9 7-4
Βόλος 4 9 4-6
ΟΦΗ 4 7 7-4
Άρης 3 4 5-2
Αστέρας 4 3 5-7
Ατρόμητος 4 2 6-8
Λαμία 3 2 3-5
ΑΕΛ 3 1 1-3
Παναθηναϊκός 3 1 2-8
Παναιτωλικός 4 0 3-8
Πανιώνιος 3 -3 3-4