Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Το Ξυλόκαστρο κάνει “restart” .. Τώρα είναι η ώρα

 
Η ορκομωσία του νέου Δημάρχου, Βλάση Τσιώτου, την περασμένη Παρασκευή “σηματοδοτεί” (ή τουλάχιστον έτσι θα πρέπει) μία νέα εποχή στο Ξυλόκαστρο αλλά και στην Ευρωστίνη και στα χωριά του Δήμου.
Από τα χρόνια της εποχής Κλαδούχου η περιοχή έχει μπεί σε μία “περιδίνηση” εσωστρέφειας, έχει υποβιβαστεί στην κατηγορία χωριού, η ειδησεογραφία σπανίως την αναφέρει για κάποιες εξελίξεις (κι αν το κάνει δεν είναι για καλό) και στη Δυτική Κορινθία έπαιζε το ρόλο του “κομπάρσου”.

Η 5ετής θητεία του Ηλία Ανδρικόπουλου δεν βοήθησε την κατάσταση με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η περιοχή να πρέπει “επιταχύνει” αν θέλει να καλύψει το χαμένο “έδαφος”.
Τα προβλήματα της καθαριότητας και των σκουπιδιών, της διάβρωσης των ακτών αλλά και πολλά άλλα που θα αναλύσουμε τον επόμενο καιρό είναι σημαντικά. Η βελτίωση των υποδομών είναι πρωταρχικής σημασίας αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Σε αυτή την προσπάθεια η περιοχή έχει βρεθεί σε αυτό το σημείο με μία σειρά σημαντικών “εργαλείων” όπως
  • Έχει έναν νέο σε ηλικία Δήμαρχο με διάθεση να διορθώσει πράγματα και με τα “πινέλα και τα χρώματα” όπως ανέφερε στην ομιλία της ορκομωσίας του να “ζωγραφίσει” ένα διαφορετικό τοπίο
  • Έχει δυο βουλευτές, το Γ. Ψυχογιό και το Θαν. Παπαχριστόπουλο που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την περιοχή
  • Έχει τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Τάσο Γκιολή, με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο και πρώην Δημοτικό σύμβουλο ο οποίος στην ομιλία της ορκομωσίας υποσχέθηκε πως από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Κορινθίας θα είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα του Δήμου .
  • Υπάρχουν καλές σχέσεις με την Κυβέρνηση και τα στελέχη της στο νομό
  • Η περιοχή των Τρικάλων βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη, η περιοχή της Συκιάς έχει αρχίσει να ακούγεται με διάφορους τρόπους ενώ και το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, υπό τη διεύθυνση του νέου Αντιδημάρχου, Σπύρου Αποστολόπουλου, σημειώνει διαρκή πρόοδο.
Είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για τη νέα Δημοτική Αρχή να μπορέσει από τη μία πλευρά να λύσει ζητήματα βασικών υποδομών και από την άλλη να μπορέσει να κινηθεί με εξωστρέφεια (τόσο πολιτικά όσο και συνολικά για την περιοχή) ώστε να καταστεί
πρώτον ένας δυνατός “παίκτης” (πολιτικά) στη Δυτική Κορινθία,
δεύτερον να δημιουργήσει μεγαλύτερη επιρροή στα κέντρα αποφάσεων και
τρίτον να εκμεταλευτεί οικονομικά για λογαριασμό των δημοτών αλλά και των επιχειρήσεων όλα τα οφέλη που θα μπορούσαν να προκύψουν από την “υπεραξία” (σε όλα τα επίπεδα) που θα δημιουργηθεί.
Αναστάσιος Γκιολής
το Σάββατο
Χθές το απόγευμα μέσα σε ενα κατάμεστο αμφιθέατρο ορκίστηκε η νέα δημοτικη αρχή του τόπου μου.Νέος Δήμαρχος Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης ο Βλάσης Τσιώτος .Μέσα σε ένα ενθουσιώδες κοινό μου δώθηκε ο λόγος και με αίσθημα αγάπης μα και μεγάλης ευθύνης υποσχέθηκα πως από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ν.Κορινθίας θα είμαι πάντα δίπλα στα προβλήματα του Δήμου μας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται  
ιsthmos.gr /


Κ.Ρ.