Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα

 https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/IMG_20190904_142436_541.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Andrey M. Maslov.
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων. Ο κ. Τασούλας απηύθυνε, μάλιστα, προς τον Ρώσο Πρέσβη πρόσκληση συνεργασίας της χώρας του με την Ελλάδα ενόψει της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021.
Κατά την έναρξη της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις: 

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: «Αξιότιμε κύριε Πρέσβη, σας καλωσορίζω στη Βουλή των Ελλήνων, με ιδιαίτερη μάλιστα ευχαρίστηση, γιατί διαπίστωσα ότι θελήσατε να μιλήσουμε στα ελληνικά. Είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις της Βουλής των Ελλήνων με την εν Αθήναις Ρωσική Πρεσβεία θα διευρυνθούν αυτή την Κοινοβουλευτική Περίοδο και είμαι έτοιμος να συμβάλλω μαζί σας σε αυτή την περαιτέρω διεύρυνση.
Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε σε έτος κοινών εκδηλώσεων για τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Αυτό παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον. Θα ήθελα επίσης να σας παρακαλέσω, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των πολύ καλών διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών μας, να εξετάσουμε από κοινού και τη συνεργασία μας, ενόψει της συμπληρώσεως, σε δύο χρόνια, διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, κατά την οποία ο ρόλος της χώρας σας είναι ιστορικά καταγεγραμμένος».
Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι σήμερα έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε τις προοπτικές της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, που αναπτύσσεται πολύ καλά. Και ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των χωρών μας είναι πολύ καλός, εντατικός, και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με επιτυχία αυτή την πορεία».