Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ο Υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμας στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών


Στο πλαίσιο των συναντήσεων εργασίας με φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, επισκέφθηκε το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ), το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΕΧΜΗ) και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ).


    Με αφορμή την επίσκεψη και αφού ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και τα γραφεία των επιχειρήσεων και των ερευνητικών κέντρων, ο κ. Δήμας υπενθύμισε
πως «η επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία αποτελεί κεντρική στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης» και πρόσθεσε: «Στόχος, είναι η δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμου, στηριζόμενο στην γνώση και την αξιοποίησή της μέσα από την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων και υπηρεσιών".


    Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε ο Υφυπουργός με καταξιωμένους Ερευνητές και εργαζόμενους σε καινοτόμες επιχειρήσεις, άκουσε τις δυσκολίες που προκύπτουν από το μέγεθος της γραφειοκρατίας και την υποχρηματοδότηση.


    Από την πλευρά του, ο κ. Δήμας αφού συζήτησε μαζί τους πιθανές λύσεις, δεσμεύτηκε να είναι δίπλα στην προσπάθεια που κάνουν και βήμα βήμα να διορθωθούν οι υφιστάμενες στρεβλώσεις που δυσχεραίνουν την Έρευνα και την Καινοτομία στη χώρα.


    Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον κ. Βασίλη Τσιπά, ιδρυτή και επικεφαλής της βραβευμένης νεοφυούς επιχείρησης "PlantBox", η οποία επιχειρεί να προσφέρει μια πρωτοποριακή λύση για την ανάπτυξη και συσκευασία φυτών, ικανών να ταξιδέψουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου ως επιχειρηματικά δώρα.