Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Συλλήψεις για εμπρησμό για τις πυρκαγιές σε Μεσσηνία και Ηλεία

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/08/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B1.jpeg
Συνελήφθη -σύμφωνα με την πυροσβεστική- στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 52χρονος άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τριπόλεως και σε ξερά χόρτα σε πρανές της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη
Μεσσηνία. Η προσαγωγή του φερόμενου ως δράστη πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και εν συνεχεία, η σύλληψή του από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. Ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Αντιεισαγγελέας.
Επίσης χθες, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 58χρονος για εμπρησμό, όσον αφορά την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, με την συνδρομή κλιμακίου Κ.Α.Ε.Ε Δυτικής Ελλάδας. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. 
Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο:
• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις – ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο
• Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά
• Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα.