Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή



Σε πολύ καλό κλίμα έγινε, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο πολιτικοί συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας μετά τη νίκη της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για τη θερμή στήριξη και τη συμβολή του στην πολιτική αλλαγή που έλαβε χώρα την 7η Ιουλίου.

Ο συμβολισμός της εικόνας ισχυρός και εκκωφαντικός. Ένας Μητσοτάκης μαζί με έναν Καραμανλή. Στη Βουλή. Στον πυρήνα της εξουσίας.
Όπως την περίοδο 1990-93, θα έλεγε κανείς, όταν και πάλι, χάρη στην παρουσία του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή τότε, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε καταφέρει να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, με… θηριώδη ποσοστά (47%) και εντυπωσιακή κοινωνική βάση (περισσότερα από 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων).
Σήμερα, ο Κώστας Καραμανλής έβαλε την υπογραφή του στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την προεκλογική παρουσία του. Και η συνάντησή τους στη Βουλή, είχε πλεόνασμα από χαμόγελα.
Και… συμβολισμούς, θα πρόσθετε κάποιος. Η Κεντροδεξιά της μετριοπάθειας, απέναντι στα άκρα. Και τις ακρότητες…




Πηγή: https://www.eklogika.gr/news/Se-pol%CF%85-kalo-klima-h-sunanthsh-tou-K-Mhtsotakh-me-ton-K-Karamanlh-17-07-2019