Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Πέρα και πάνω από κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας και ηθικής η στάση του κ. Νίκα σε σχέση με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων»

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZR2XsLjdWETEjDt1za2sCbB9n5svvbQI8wD3UiNE8M9z81zr0

Κάθε όριο πολίτικης ευπρέπειας και εξωθεσμικής τακτικής έχει ξεπεράσει ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης κ. Νίκας με την πολιτική συμπεριφορά του, κυρίως σε ότι αφορά το όψιμο και δήθεν ειλικρινές ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση του έργου ΣΔΙΤ της περιφερείας Πελοποννήσου και την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων.

Εμφανίζεται ξαφνικά ως ο μεγάλος υπερασπιστής του έργου ΣΔΙΤ και ταξιδεύει συνοδεία συνεργατών του για να ενημερωθεί (!) για το έργο της Ηπείρου και να δει από κοντά την λειτουργία του. Τώρα θυμήθηκε ο κύριος Νίκας να ενημερωθεί για το έργο, όταν ο ίδιος τόσα χρόνια ως Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καλαμάτας, που αντιμαχόταν σφοδρά το ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου, προφασιζόταν «κρυφά στοιχεία» για να κρύψει την άγνοιά του. 
Για ποιο λόγο το επέκρινε τότε? Μήπως απλά δεν ήθελε ο κ. Νίκας να διακόψει τη σύμβαση που είχε με συγκεκριμένο σκουπιδοεργολάβο για την μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ?
Στην Ήπειρο που πήγατε κ. Νίκα σας ενημέρωσαν ότι το έργο ΣΔΙΤ της Ηπείρου δεν μπορεί να συγκριθεί με τοε έργο της Πελοποννήσου?
Σας ενημέρωσαν ότι είναι ένα έργο πολύ πιο μικρό από αυτό της Πελοποννήσου ?
Σας ενημέρωσαν ότι είναι πιο ακριβό ?
Είναι προκλητικά ανήθικο να θεωρείτε τους πολίτες ιθαγενείς πριν καν αναλάβετε τα καθήκοντα σας και να νομίζετε ότι με αυτά τα πολιτικά σας τερτίπια εσείς και η παρέα σας θα δώσετε λύση στο θέμα των απορριμμάτων.
Ότι και αν κάνετε σε εξορμήσεις σας από τη Ήπειρο μέχρι τις Βρυξέλλες το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων θα φέρει για πάντα την  υπογραφή του Πέτρου Τατούλη, των μελών της οικονομικής επιτροπής που δημοπράτησε το έργο, και των μελών του περιφερειακού συμβούλιου που ενέκρινε όλες της διοικητικές πράξεις του έργου.
Ο Πέτρος Τατούλης εμπνεύστηκε και εφάρμοσε το  καινοτόμο μοντέλο για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων, με διαδικασία ΣΔΙΤ και ανταγωνιστικό διάλογο. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της διϋπουργικής επιτροπής κ. Πάγκαλος ενέκρινε την καινοτόμα αυτή πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ο Πέτρος Τατούλης είναι αυτός που εξασφάλισε 65 εκ ευρώ κοινοτικών πόρων, επιπλέον του ΠΕΠ, για το συγκεκριμένο έργο.
Τώρα που πέφτουν οι μάσκες κύριε Νίκα και αποκαλύπτεται ο «ύποπτος» πολίτικος σας ρόλος για τη καθυστέρηση του έργου, δεν ξεχνούμε και δεν ξεχνούν και οι πολίτες ότι η μόνη επιδίωξή σας ήταν να είστε συνομιλητής της αναδόχου εταιρείας για να ενημερωθείτε δήθεν για το έργο ως δήμαρχος Καλαμάτας.
Τώρα που πιθανόν θεωρείτε ότι ως περιφερειάρχης είστε ο «επίσημος συνομιλητής» της Τέρνα,  πιθανόν να νομίζετε ότι μπορείτε να αλλάξετε την κυρία κατεύθυνση του έργου που είναι η προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου θα είναι παρούσα στην νέα περιφερειακή περίοδο για να μην επιτρέψει την παραμικρή αλλαγή σε οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση, πέραν της διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.
Τέλος, για λόγους «πολίτικης αβροφροσύνης», ευχαριστούμε εσάς και τους συνεργάτες σας για τις συνεχιζόμενες δηλώσεις σας που σας τοποθετούν ως τους καλύτερους υπερασπιστές του έργου μας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ