Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που απειλούσε το μοναστήρι Καρακαλάστην Αργολίδα

Αργολίδα: ‘Εκοψαν την πορεία της φωτιάς – Απομακρύνεται ο κίνδυνος για το ιστορικό μοναστήρι!
Οι πραγματικά ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών και των πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, είχαν ως αποτέλεσμα, η κατάσταση στην πυρκαγιά στη Μονή Καρακαλά να ειναι πολύ καλύτερη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την στιγμή που ξέσπασε.

Πάντως στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη πυρκαγιά, αλλά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Αυτή τη στιγμή λίγο μετά τις 19.00, η πυρκαγιά έχει ελεγχθεί και σε αρκετά μεγάλο μέρος δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η φωτιά ειναι σε ύφεση διαβεβαιώνουν οι πυροσβέστες.
Η δουλειά των πυροσβεστών φυσικά δεν τελειώνει αλλά ο κίνδυνος για το μοναστήρι που απειλούσαν οι φλόγες, έχει απομακρυνθεί.
Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, η άμεση κινητοποίηση σε συνδυασμό με τις συντονισμένες κινήσεις των αρμόδιων φορέων απέδωσε καρπούς και αποσόβησε τα χειρότερα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα , 2 Α/Φ CANADAIR, 2 Α/Φ PZL και 1 Ε/Π. και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες.