Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Πενθεί για τον Χριστόφια η Ζαχάρω


Έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 72 ετών ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ύστερα από νοσηλεία τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς επί της προεδρίας του
ανοικοδοκομήθηκε η ΤΚ Αρτέμιδας με δαπάνη 14 εκατ. ευρώ αποκλειστικά από την Κυπριακή Δημοκρατία, υλοποιώντας την πρωτοβουλία του προκατόχου του, Τάσσου Παπαδόπουλου.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε επισκεφθεί την Αρτέμιδα τον Ιανουάριο του 2010, μαζί με τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να παραδώσει και επίσημα τη νέα Αρτέμιδα, δηλώνοντας πως «όταν η Ελλάδα προστρέχει στις δύσκολες στιγμές να βοηθήσει την Κύπρο και είναι αλληλέγγυα προς αυτήν, πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι και η Κύπρος με τις δυνάμεις που διαθέτει θα προσέτρεχε να βοηθήσει την Ελλάδα» και κατά την είσοδό του στο χωριό άφησε λουλούδια στα εικονοστάσια που έχουν στηθεί στη μνήμη των νεκρών της Ζαχάρως.
 patrisnews.com