Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Σε αναθυμιάσεις λόγω της πυρκαγιάς οφείλεται ο θάνατος του 48χρονου στη Φυλή. Υπο μερικό ελεγχο οι φωτιές σε Καλάβρυτα και Αιγινα.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/06/fili-500.jpgΈνας 48χρονος άνδρας, πατέρας ενός μικρού παιδιού, ήταν ο νεκρός που εντοπίστηκε από την πυροσβεστική σε χώρο εργοστασίου κοντά στη φωτιά της Φυλής.
Ο θάνατος του άνδρα. που εργαζόταν ως σεκιούριτι, προήλθε από αναθυμιάσεις ενώ δεν έφερε εγκαύματα, ούτε η φωτιά έφτασε στο εργοστάσιο.
Ο άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής και γι’ αυτό οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, τρία υδροφόρα οχήματα και από αέρος δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται βιοτεχνίες και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι φωτιές που ξέσπασαν σε Φυλή, Αίγινα και Καλάβρυτα έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
  Η φωτιά  στην  περιοχή Κυψέλη Αίγινας ξέσπασε σε χώρους οικοπέδων και καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα. Στην κατάσβεση της φωτιάς,  σύμφωνα με την πυροσβεστική παίρνουν μέρος 10 πυροσβέστες, 5 οχήματα και ένα ελικόπτερο.  Στο Πεύκο Καλαβρύτων επιχειρούν 22 Πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.