Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ


Σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες στοχεύει ο Αλέξης Τσίπρας για να διασωθεί στο "τσουνάμι" αποδοκιμασίας που καταφθάνει στην Ελλάδα τις βραδινές ώρες της 26ης Μαίου 2019. Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές αναμένεται να αναδείξουν το μπλε χρώμα της πατρίδας μας και της Ανατ. Μεσογείου που τουρκοκρατείται τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες και νύχτες.

Μετά τους ομοφυλόφιλους, τους ταξιτζήδες και τους συνταξιούχους ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει να αναπληρώσουν τις απώλειες στη λαϊκή βάση και να αποφύγουν την αποδοκιμασία που έρχεται από την πάλαι ποτέ κραταιά μεσαία τάξη μέσα από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με τη στοχευμένη επικοινωνιακή προσέγγισή τους και υπερκομματική ταύτιση.

Ρομά και Πακιστανοί μαζί με όποιους άλλους οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται σαφώς σε μειονεκτική θέση λόγω μη γνώσης της ελληνικής γλώσσας και της ανάγκης παραμονής στη χώρα μέσα από καθημερινές δουλειές στο πεζοδρόμιο ανά την Ελλάδα αποτελούν το τέλειο "εκλογικό όπλο" που ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα και κατ' αποκλειστικότητα. Εν αναμονή και της έκδοσης των ευρωπαϊκών ψηφιακών ταυτοτήτων με αποκλειστικά στοιχεία οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες διψούν για πρόσβαση στην εξουσία και ο Αλέξης δείχνει να το αξιοποιεί. Την 26η Μαίου αναμένεται να κατακλύσουν τα εκλογικά τμήματα. Εκεί θα περιμένουν να τους υποδεχτούν οι διορισμένοι από την Κυβέρνηση εκλογικοί αντιπρόσωποι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα λόγω μη επαρκούς κάλυψης από τους συνηθισμένους, λαμβάνοντας δικαίως και αυτοί το εκλογικό επίδομά τους.

Δημοκρατία για το λαό και κάθε πολίτη ξεχωριστά ή ΔΗΜΙΟκρατία για κοινωνικές ομάδες του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί ένα πολύ καλό δίλημμα που βάζει στο πολιτικό τραπέζι ο Πρωθυπουργός μας. Η Εκκλησία ίσως μας δείξει τον ορθό δρόμο πιο δυνατή προεκλογικά μετά και τα 117 εκατομμύρια ευρώ παροχής μέσω της κας Δούρου. Αν μη τι άλλο πάντως, η Ελλάδα των Κλαδικών έδειξε το δρόμο από το 1981 με τα γνωστά αποτελέσματα που κάποιοι επιμένουν ελληνικά να απολαμβάνουν ακόμα. Οι πολλοί βέβαια περιμένουν το επίδομα εξαγοράς της ψήφου για ένα καλύτερο σήμερα. Οι τελευταίοι δεν είναι απλά παρά οι λιγότερο μάγκες για τους οποίους η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα είναι δεδομένη, καταγράφεται στις εκλογικές παροχές της τελευταίας εβδομάδας και περιγράφονται ως εκλογικοί πελάτες, αναλώσιμοι.

Λ.ΚΑΛ.

Thedayaftergr