Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών: Ποιοι γαλάζιοι Βουλευτές προηγούνται



Οριζόντια είναι η κατάρρευση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η μία μετά την άλλη οι μετρήσεις της κοινής γνώμης που γίνονται το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η απήχηση του κυβερνώντος κόμματος υποχωρεί σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας
Στην Α’ Αθηνών τώρα, σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύσει η εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα» η Νέα Δημοκρατία προηγείται με σαρωτική διαφορά 19 μονάδων! Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την οριακή πρωτιά που είχε κατακτήσει με ποσοστό 0,43% τον Σεπτέμβριο του
2015. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκεκριμένη νευραλγική περιφέρεια, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην ίδια έρευνα ποσοστό 18,2% από 31,55 που είχε πριν από τέσσερα χρόνια.
dimoskopisi_protothema
Τα δυνατά χαρτιά της Α’ Αθηνών στην σταυροδοσία
Από τα ευρήματα της ίδιας έρευνας στη Α’ Αθηνών, όπου μετρήθηκε η απήχηση των Υποψήφιων Βουλευτών της ΝΔ, τις πρώτες θέσεις διατηρούν οι νυν εκλεγμένοι βουλευτές Ολγα ΚεφαλογιάννηΒασίλης Κικίλιας και Νικήτας Κακλαμάνης.
Πόσοι εκλέγονται
Στην σημερινή σύνθεση της Βουλής, η Νέα Δημοκρατία διαθέτει στην Α’ Αθηνών 4 Βουλευτές. Αν ωστόσο επιβεβαιωθούν οι μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νεοδημοκρατικών κύκλων στην επόμενη Βουλή μπορεί να εκλεγούν ακόμη και 8 Βουλευτές! 
Με δεδομένο πως τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νικήτας Κακλαμάνης απομένουν 5 Βουλευτικές έδρες που θα διεκδικήσουν όπως εκτιμούν νεοδημοκρατικοί κύκλοι 7 αξιόμαχες υποψηφιότητες.
Πρόκειται για τον Δικηγόρο Θάνο Πλεύρη, την γνωστή Οδοντίατρο Σοφία Λουκέρη , τον πρώην Βουλευτή & Πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ γνωστό Οικονομολόγο Αλέξανδρο Μωραϊτάκη αλλά και την Δημοσιογράφο Φωτεινή Πιπιλή αλλά και τον εν ενεργεία Βουλευτή Επικρατείας Θεόδωρο Φορτσάκη που πρώτη φορά θα δοκιμαστεί στη σταυροδοσία.
Νέοι στη μάχη
Στο ψηφοδέλτιο ακόμη θα συμμετέχει ο Αν. Καθηγητής της Παντείου Άγγελος Συρίγος, ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, η Μουσειολόγος Αλεξάνδρα Χαριτάτου, η Δικηγόρος Σοφία Νικολάου αλλά και ο Οικονομολόγος Δημήτρης Ιατρίδης. 
fimotro.gr