Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Πέτρος Τατούλης από το ΤΕΙ Πελοποννήσου «Διεκδικούμε ισχυρό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για να μετατρέψουμε την Πελοπόννησο σε «Έξυπνη και Ανταγωνιστική Περιφέρεια»



Το στόχο της μετατροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε μια «Έξυπνη» Περιφέρεια που θα προσφέρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες μέσα από την περιφερειακή της οικονομία, ώστε να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στο ΤΕΙ Πελοποννήσου και τη συνάντησή του με τον Πρύτανη κ. Ιωάννη Καπόλο, τη διοίκηση του ΤΕΙ και το Προεδρείο των
Εργαζομένων του ΤΕΙ την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 συνοδευόμενος από τα στελέχη του συνδυασμού της Νέας Πελοποννήσου στη Μεσσηνία.
«Για να το πετύχουμε αυτό διεκδικούμε και επενδύουμε πολιτικά σε ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω του οποίου θα αναπτύξουμε την καινοτομία και την εφαρμοσμένη έρευνα στην Πελοπόννησο» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και υπογράμμισε την αναγκαιότητα η ακαδημαϊκή κοινότητα σε συνεργασία με την Περιφέρεια να αποκτήσει σαφή στρατηγική στόχευση, να εδραιώσει διεθνείς συνεργασίες και να υποστηρίξει επιστημονικά το επενδυτικό ενδιαφέρον στον αγροδιατροφικό τομέα, ώστε να δημιουργηθούν προϊόντα με προστιθέμενη αξία και ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές.
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην πρόνοια της περιφερειακής αρχής να δημιουργήσει το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου, το οποίο θα αποτελέσει το φορέα διασύνδεσης της οικονομίας και της έρευνας και το οποίο ήδη έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα. «Στη δομή αυτή της Περιφέρειας συμπράττει ο επιστημονικός κόσμος και ο επιχειρηματικός κόσμος της Πελοποννήσου και αυτό εν τοις πράγμασι επαναπροσδιορίζει σε νέα δυναμική και δημιουργική βάση τη σχέση έρευνας – παραγωγής» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας στην κατεύθυνση της καινοτομίας με τέσσερις προσκλήσεις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της καινοτομίας από την κεντρική κυβέρνηση.

neapeloponnisos@neapeloponnisos.gr