Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Η ειδοποιός διαφορά της δημοκρατίας από τη δικτατορία είναι η ύπαρξη και η τήρηση του Συντάγματος ενός  Κράτους από τους πολίτες του. Η μη τήρησή του Συντάγματος αποκλίνει της δημοκρατίας. Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε η ωμή παραβίαση του Άρθρου 29 του Συντάγματος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ανδρικόπουλο, ή Αστυνομίας ΣΥΡΙΖΑ ίσως τελικά, με τη συμμετοχή του στην προεκλογική ομιλία του απερχόμενου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα την περασμένη Παρασκευή.

Ο Αρχηγός που ηγείται της Ελληνικής Αστυνομίας και οφείλει να δίνει το παράδειγμα τήρησης του Συντάγματος και των Νόμων προς τους υφισταμένους του και τον ελληνικό  λαό παραβίασε ωμά αυτό για να επιδείξει την κομματική προσήλωσή του στον Προέδρο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς. Το χειρότερο όλων είναι ότι μέρες μετά το γεγονός ούτε ο ίδιος έχει παραιτηθεί ούτε υπάρχει θεσμική παρέμβαση δημιουργώντας επικίνδυνο προηγούμενο.

Η αδράνεια της κοινωνίας και της έννομης τάξης στην πράξη Ανδικόπουλου, εν ενεργεία αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και η έλλειψη στοιχειώδους ευσυνειδησίας αποδεικνύει τους ηθικούς νόμους του καθεστώτος Τσίπρα, του Έλληνα "Μαδούρο". Μετά τη μετατροπή σε μία ημέρα του πρώην Αξιωματικού Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων κ.Αποστολάκη σε Υπουργό και κυβερνητικό όργανο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και το χειρότερο.

Συμπερασματικά από την προηγούμενη Παρασκευήτο καθεστώς Τσίπρα επιτρέπεικαι ωθεί κάθε Έλληνα Αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων ή Σωμάτων Ασφαλείας να συμμετέχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις κατά τη βούλησή του, με την ανέχεια της Πολιτείας στην παραβίαση του Συντάγματος. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, κύριε Τσίπρα.


Άμεση παύση των καθηκόντων του Αρχηγού Αστυνομίας και αντικατάστασή του πριν να είναι αργά για τη δημοκρατία.

Τίποτα λιγότερο.


ΥΓ Ο Αρχηγός Αστυνομίας πήγε να δει τα μέτρα ασφαλείας... Ο Αρχηγός Λιμενικού πήγε να δει τις βάρκες;

Άρθρο 29
1. Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. 


Πολίτες που δεν απέκτησαν ακόμη το δικαίωμα να εκλέγουν μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα νέων των κομμάτων.


**2. Τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το Κράτος για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις διαφάνειας ως προς τις εκλογικές δαπάνες και γενικά την οικονομική διαχείριση των κομμάτων, των βουλευτών, των υποψήφιων βουλευτών και των υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών. Με νόμο επιβάλλεται ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών, μπορεί να απαγορεύονται ορισμένες μορφές προεκλογικής προβολής και καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η παράβαση των σχετικών διατάξεων συνιστά λόγο έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα με πρωτοβουλία του ειδικού οργάνου του επόμενου εδαφίου. Ο έλεγχος των εκλογικών δαπανών των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών διενεργείται από ειδικό όργανο που συγκροτείται και με τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών λειτουργών, όπως νόμος ορίζει. Με νόμο μπορούν να επεκταθούν οι ρυθμίσεις αυτές και στους υποψηφίους για άλλες αιρετές θέσεις.





**3. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή επιχειρήσεων η διοίκηση των οποίων ορίζεται άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχο.

Thedayaftergr