Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Πέτρος Τατούλης "Πρότυπο άδολου πατριωτισμού και άσβεστου πάθους για την ελευθερία ο Αρσένιος Κρέστας (Παπαρσένης)"


Πρότυπο άδολου πατριωτισμού, αυτοθυσίας και άσβεστου πάθους για την ελευθερία χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τον οπλαρχηγό και αγωνιστή της Ελληνικής Παλιγγενεσίας Αρσένιο Κρέστα (Παπαρσένη) σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια των επετειακών  εκδηλώσεων μνήμης του το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 στο Κρανίδι.

"Οφείλουμε να τιμούμε με το δέοντα σεβασμό τη μνήμη των σπουδαίων αυτών προσωπικοτήτων, που με τον αγώνα και την αυτοθυσία τους μας παρέδωσαν το υψηλότερο ιδανικό, την ελευθερία του γένους μας" τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι "στις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνά η χώρα, το παράδειγμά τους είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Η ανάγκη δε να μιμηθούμε τη στάση τους επιτακτική όσο ποτέ. Ο Παπαρσένης δε δίστασε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ελευθερίας του έθνους τόσο στο Ναύπλιο, όσο και στην Ανατολική Στερεά, χωρίς να ζητά καμία διαβεβαίωση ούτε εγγύηση επιτυχίας. Προσέφερε όλες του τις δυνάμεις, αλλά και την ίδια του τη ζωή για τα ιδανικά του. Ο Παπαρσένης αποτελεί επίσης ένα διακριτό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τη διαχρονική κρίσιμη προσφορά του Ιερού Κλήρου και της Εκκλησίας στο έθνος".
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι κατά τους εορτασμούς των 200 χρόνων το 2021 που προετοιμάζει εδώ και καιρό η Περιφέρεια, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο και τη δράση της Φιλικής Εταιρείας, διακριτό μέλος της οποίας υπήρξε ο Παπαρσένης στην Αργολίδα.     

Οι φωτογραφίες είναι από το argonafplia.gr 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ