Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Πέτρος Τατούλης «Χρηματοδοτούμε τη μελέτη της ανάπτυξης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε αγαστή συνεργασία με την Παναρκαδική Ομοσπονδία και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου»


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω προγραμματικής σύμβασης με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, θα αναλάβει το κόστος της μελέτης της καθ’ ύψος επέκτασης του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Ανδρέα Παπαντωνίου και το Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Πέτρο Τομάρα στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 7 Μαΐου 2019.

«Με τη χρηματοδότηση αυτή αποδεικνύουμε για μια ακόμα φορά στην πράξη το διαρκές μας ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ταυτόχρονα υπηρετούμε το στρατηγικό μας σχεδιασμό, στον οποίο το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης έχει κομβική θέση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του «γιατί το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί προϊόν της εξαιρετικής μας συνεργασίας τόσο με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, η προσφορά και το διαρκές ενδιαφέρον της οποίας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όσο και με τη διοίκηση του Νοσοκομείου».
Ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας κ. Ανδρέας Παπαντωνίου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και συνεισφορά του στην επέκταση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Σημείωσε ότι το θέμα της καθ’ ύψους επέκτασης του Νοσοκομείου συζητήθηκε κατά την επίσκεψη του Διοικητή του κ. Τομάρα στην Αμερική τον περασμένο Νοέμβριο. «Η Παναρκαδική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντός της για το Νοσοκομείο και της μακροχρόνιας μίσθωσής του από αυτήν στο Ελληνικό Δημόσιο, ενεργοποιήθηκε άμεσα. Τον Απρίλιο κατά την εκδήλωση στο Σικάγο για την βράβευση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου συζητήθηκε επίσης το ζήτημα αυτό. Στην εκδήλωση αυτή μάλιστα, στην οποία συμμετείχαν οι όμορες ομοσπονδίες της Πελοποννήσου, η Παναρκαδική Ομοσπονδία συγκέντρωσε ένα σημαντικό ποσό για τις ανάγκες του νοσοκομείου».
Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης κ. Πέτρος Τομάρας αρχικά ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την ανταπόκρισή του σε ένα κρίσιμο αίτημα για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου και την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αυτής. Ευχαρίστησε επίσης την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, που είναι η ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου, για τη συνεχή και συνεπή συνδρομή της στις ανάγκες του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι διαρκώς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο θα αναβαθμίζεται τόσο λειτουργικά, όσο και κτιριακά.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ