Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΙΛΟΥΝ …..

Γράφει η Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη*

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες επιθέσεων φιλίας από τον Πρωθυπουργό ,ο οποίος μας καλεί σε "προοδευτική συμμαχία " ,για να κλείσει δήθεν τον δρόμο στην ακροδεξιά .
Χρησιμοποιεί ανθρώπους που δεν μπορούν να μείνουν μακριά από την εξουσία,και που αποδεικνύονται πρόθυμοι να μεταμορφωθούν και να πάρουν πίσω όσα έλεγαν δημόσια λίγο πριν,για μια υπουργική καρέκλα λίγων μηνών.
Δεν έχει βέβαια καμιά ντροπή να μας αποκαλεί, ιστορικό χώρο που έχει προσφέρει πολλά στην χώρα, την ίδια ώρα που μας "απειλεί" ότι δεν θα μπούμε στην Βουλή ,αν δεν τον ακολουθήσουμε.
Όλα τα χρόνια δε, ο πολιτικός του λόγος ήταν ιδιαίτερα αφιερωμένος σε εμάς όταν μας αποκαλούσε Γερμανοτσολιάδες και Δοσίλογους, και όταν προκαλούσε
με το "Η εμείς ή αυτοί ".
Είναι όμως ο Σύριζα προοδευτικός χώρος με τον οποίο μπορούμε να συμπορευθούμε, έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας;
--Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε κοινωνικά δίκαιη κατεύθυνση!!! --Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει παραγωγή πλούτου ,δίκαιη κατανομή ,με ένα κράτος να διαδραματίζει ρυθμιστικό ρόλο !!
--Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει σεβασμός στην δημοκρατία, και τους θεσμούς της, ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα , προσήλωση στην αναζήτηση συναινέσεων ,σεβασμό στον πολιτικό σου αντίπαλο!!!
Τι έκανε ο Σύριζα στην θέση των ανωτέρω;
Αντί να προχωρήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα , επέλεξε να χειραγωγήσει το κράτος, να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης ,να υποβαθμίσει τους θεσμούς και να παραδώσει υποθηκευμένη την δημόσια περιουσία !!!
Αντί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, υπερφορολόγησε τους πολίτες, διέλυσε την μεσαία τάξη ,καθυστέρησε αν όχι ακύρωσε δρομολογημένες επενδύσεις και συγχρόνως με πονηρές τροπολογίες εξυπηρέτησε και χαρίστηκε στους πλούσιους .
Αντί να φροντίσει για την συναίνεση και την πολιτική δημοκρατία, χρησιμοποίησε πολιτική διχασμού για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους ,δημιούργησε κλίμα εμφυλίου και ποινικοποίησε την πολιτική ζωή του τόπου.
Αδιαφορία για την αριστεία και την γνώση ,με πρωτοφανείς θέσεις για το δίκαιο των πολλών ,άρνηση ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων ,κατάλυση ίσων ευκαιριών με βόλεμα συγγενών και ρεκόρ μετακλητών ,και επιλογή ενός εταίρου που διαχρονικά κινείται με γκρίζες έως και ακραίες πρακτικές.
Τι σχέση έχουν οι πολιτικές αυτές με όσα έχει ανάγκη η χώρα ,για να ξεφύγει από την μακροχρόνια κρίση ,να εκσυγχρονιστεί και να δώσει την δυνατότητα στα πιο καλά μυαλά να προσφέρουν στην χώρα που τα σπούδασε ;
Όλοι εμείς που μας εκφράζουν οι αρχές και οι αξίες της σοσιαλδημοκρατίας είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να συμπορευθούμε!!!
Πιστεύω ότι και οι πολίτες που τοποθετούνται ιδεολογικά στον προοδευτικό χώρο και συγκυριακά βρέθηκαν αλλού, και δεν τους αδικώ αφού αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις , να έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει ανάγκη άλλης πολιτικής αληθινά προοδευτικής !!!
Τέτοιας που υλοποίησε η παράταξή μας ,οσάκις βρέθηκε στην κυβέρνηση. Το αποτύπωμά μας ισχυρό και ανιχνεύσιμο με δεκάδες πολιτικές!!
ΕΣΥ ,οικογενειακό δίκαιο, Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού ΑΣΕΠ,διαύγεια ,ηλεκτρονική συνταγογράφηση, άρση τραπεζικού απορρήτου, οικονομικός εισαγγελέας ....
Το στοίχημα για το ΚΙΝΑΛ λοιπόν είναι να συναντηθεί με αυτούς τους πολίτες, και να χτίσουν μαζί ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό συμβόλαιο.
Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Πασοκ
#Κίνημα αλλαγής# ξανά μπροστά !
                                  

Αικατερίνη  Γκέκη - Φαρμάκη

* Η κ. Αικατερίνη Γκέκη - Φαρμάκη είναι  πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κορινθίας - Υποψήφια Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Κορινθίας