Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων - Μήνημα δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.
Μια από τις πλέον βασικές πηγές δημιουργίας τους είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στέλνει το μήνυμα προς όλους τους
δημότες για στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς χωρίς εξαιρέσεις, πλην των μη ενδεδειγμένων και απολύτως τεκμηριωμένων κτηνιατρικά περιπτώσεων, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες.
Στα πλαίσια των δράσεων για την προστασία των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος λειτουργεί πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού από ιδίους πόρους και με τη στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενώ παράλληλα, με τη συνδρομή των εθελοντών φιλόζωων, παρέχει βοήθεια μέσω δωρεάς τροφών και ειδών αποπαρασίτωσης. Καλεί, επίσης, τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο του για παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα, μέσω οποιασδήποτε προσφοράς ή υιοθεσίας ενός ζώου και ενημερώνει ότι οι ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων είναι ανάγκη να προβούν στον εμβολιασμό και την ηλεκτρονική σήμανση αυτών καθώς και την εγγραφή τους στο μητρώο δεσποζόμενων ζώων που διατηρείται στο Δήμο.

xylokastro-evrostini.gov.gr