Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ημερίδα στο Ξυλόκαστρο :ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ξυλόκαστρο 04/03/2019

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχευση και θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω δημιουργική συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, διοργανώθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα και σύνθημα "Ώρα να βάλουμε τα δυνατά μας για να στηρίξουμε τις τοπικές αγορές της Κορινθίας".
Στόχος όλων μας, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Π.Πιτσάκης, αποτελεί η ανάπτυξη των τοπικών αγορών της Κορινθίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας σε κάθε επίπεδο και βαθμό. Δυστυχώς η τρέχουσα κατάσταση είναι προβληματική και δύσκολη.
Χαρακτηριστικά το κάλεσμα του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την Ημερίδα στο Ξυλόκαστρο αλλά και τις λοιπές παρόμοιες ημερίδες που γίνονται υπό την αιγίδα του σε όλες τις πόλεις της Κορινθίας δίνει αυτολεξεί το μέγεθος του τέλματος που βιώνουμε: 
"Καλούμε τα μέλη του επιμελητήριου και των εμπορικών συλλόγων, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να παρευρεθεί στις συναντήσεις, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας ανοικτός και συγκροτημένος διάλογος, με στόχο να διαμορφωθούν προτάσεις και λύσεις με στόχο να ξεπεράσουμε τη μίζερη κατάσταση των τοπικών αγορών της Κορινθίας".

Eιδική ομάδα εργασίας που συστάθηκε στο επιμελητήριο Κορινθίας,  παρουσίασε δράσεις που αφορούν τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων: «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» & «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση», καθώς και των προγραμμάτων κατάρτισης που υλοποιούνται στο κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) του επιμελητήριου Κορινθίας.
Εκ μέρους του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ο επιστημονικός συνεργάτης κος Μ. Abdel Rahman παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις, μίας αξιόλογα τεκμηριωμένης τουριστικής μελέτης για την ανάπτυξη της επισκεψιμότητας και εν γένει της περιοχής. 
Ευελπιστούμε οι προτάσεις της, ήδη προ διετίας, εκπονηθείσας μελέτης, να εφαρμοστούν και να εμπλουτιστούν με επικαιροποιημένες δράσεις και με ποσοτικοποιημένους στόχους και μετρήσιμους δείκτες επιτυχίας, άμεσα, ως ο σκοπός εκπόνησης της. 
Το κεντρικό και κυρίαρχο ζητούμενο είναι να υπάρξει μία συντονισμένη και έμπρακτη προβολή συνολικά της Κορινθίας και των επιμέρους προορισμών της τόσο για τον τουρισμό (εισερχόμενο αλλά και εσωτερικό), όσο και για εξαγωγή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων αλλά και για ανάπτυξη του τοπικού εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.
Το Ξυλόκαστρο το πανέμορφο και κοσμοπολίτικο διαμάντι του Κορινθιακού, αλλά και η Κορινθία εν γένει, με μοναδικά θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία και ιστορία, αλλά  και ιδιαίτερα ελκυστικούς και ανταγωνιστικούς  παραθεριστικούς / χειμερινούς  προορισμούς, δεν μπορούν σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, με νέες αναμενόμενες συνδέσεις προαστιακού εντός του 2019 και χρήση νέας ολοκληρωμένης και ασφαλούς εθνικής οδού, με άμεση σύνδεση με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, να βιώνουν την χρόνια έλλειψη οργανωμένου σχεδίου προβολής και ανάπτυξης. 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Πιτσάκης, προς τιμήν του, εξέφρασε την επιθυμία, το Επιμελητήριο να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού και κοινής δράσης όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας, μεταξύ μας, αλλά και με λοιπούς εμπλεκόμενους Φορείς για να υπάρξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο που να οδηγήσει σε τοπική ανάκαμψη και εν τέλει ανάπτυξη.
"Θα στηρίξουμε ενεργά μία τέτοια συντονισμένη και οργανωμένη δράση προβολής και ανάπτυξης για την περιοχή μας και την Κορινθία εν γένει, καθώς τα πολύ χρήσιμα στην καθημερινότητα έργα υποδομής, χωρίς ένα παράλληλα διασυνδεδεμένο, εμπρόθεσμο και διακριτό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης και προβολής δεν ενισχύουν από μόνα τους, στον βέλτιστο και επιθυμητό βαθμό, την τοπική μας οικονομία. Στον 21ο αιώνα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η τεχνική υποδομή θεωρείται αυτονόητη ως εκτελεστέα στην Ε.Ε. και το κύριο  ζητούμενο είναι η τοπική αναπτυξιακή - επιχειρησιακή στρατηγική,  βασισμένη στην τεχνολογία - κοινωνία της πληροφορίας και τις εφαρμογές της, με μετρήσιμους σκοπούς και  στόχους προς όφελος της ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, τουρισμού και αγροτικών προϊόντων. Μπορούμε και πρέπει άμεσα να στοχεύσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση όπως ανταγωνίστριες χώρες της Ε.Ε. κάνουν με επιτυχία", δήλωσε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου κα Νατάσα Λάμπου, η οποία ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο κο Πιτσάκη όσο και τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κορινθίας τόσο για τις πρωτοβουλίες τους, και την γενικότερη συνεργασία τους, όσο και για την άρτια παρουσίαση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ "Ο ΕΡΜΗΣ"
ΝΑΤΑΣΑ ΛΑΜΠΟΥ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. 
κιν 6937068508

emporikos xylokastrou