Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Ο ΠΑΟΚ με ανατροπή πέρασε από το Αγρίνιο , έμειναν στο μηδέν σε Τρίπολη και Γιάννινα.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 0-0: «Όρθια» και με δέκα η Λάρισα

Με ισοπαλία ξεκίνησε η δράση της 25ης αγωνιστικής καθώς ο Αστέρας και η Λαμία έμειναν στο 0-0 στη Τρίπολη.
Όπως και στο ματς του α' γύρου στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, ο Αστέρας Τρίπολης και η Λαμία έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία σε ένα σκληρό και ποιοτικά κακό παιχνίδι.
Ο μεν Αστέρας Τρίπολης ήθελε αλλά δεν μπορούσε, η δε Λαμία ήθελε κατά βάση τον βαθμό έτσι το τελικό 0-0 ήρθε φυσιολογικότατα στο σαββατιάτικο ματς της Τρίπολης...


Στο α' ημίχρονο  πέρα από ένα-δυο σουτ των γηπεδούχων δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, σε ένα 45λεπτο που στιγματίστηκε από το σκληρό έως επικίνδυνο παιχνίδι κυρίως των φιλοξενούμενων.
Παρόμοιο το... σκηνικό και στην επανάληψη, με τον Αστέρα να κερδίζει μεν κάποια μέτρα στο γήπεδο και να φτάνει με μεγαλύτερες αξιώσεις στην αντίπαλη εστία, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν -λανθασμένα- φειδωλός στον πειθαρχικό έλεγχο σε ένα τόσο σκληρό ματς...
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος (29' λ. τρ. Άνχελ), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερναντέθ (54' λ. τρ. Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Μανιάς (46' Αραβίδης).
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Καρυπίδης, Αντέτζο, Βάντερσον, Μπλάζιτς (89’ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Τομάς (71' Επστάιν), Καραμάνος, Μπερτόλιο (85' Πίτι), Μπαράλες.
============

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή κόντρα στον Παναιτωλικό παίρνοντας τη νίκη με 2-1. Στο πρώτο μέρος οι Θεσσαλονικείς δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Γιαννακόπουλου. Το συγκρότημα του Τραϊανού Δέλλα είχε κλείσει σωστά τους χώρους ενώ είχε στο 11’ μπορούσε να σκοράρει αλλά ο Μάρκος Πάουλο νικήθηκε από τον Πασχαλάκη.
Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 55’ τα «καναρίνια» πήραν προβάδισμα. Ο Ντίας κέρδισε το πέναλτι από τον Κρέσπο και ο Μπαϊρόβιτς ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα. Ανέβασε τις γραμμές του και στο 64’ ισοφάρισε.
Ο Αντελίνιο Βιερίνια με ένα εκπληκτικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρε του Παναιτωλικού, σκοράροντας ξανά την εφετινή αγωνιστική περίοδος, σε κρίσιμο σημείο. Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε τρία λεπτά αργότερα. Μετά από κόρνερ του Μπίσεσβαρ, το έτερο μπακ του δικέφαλου, ο Λέο Μάτος πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έκανε το 2-1.
 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ : Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάρκος Πάουλο (81’ Γκούγκα), Μιχάι, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Τσιγγάρας (69’ Λουσέρο), Μπάιροβιτς, Μαρινάκης, Μανά, Ντίας (74’ Τσοκάνης).
ΠΑΟΚ : Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιειρίνια, Ολιβέιρα (77’ Μίσιτς), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (88’ Ενρίκε), Λημνιός (60’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

=============

Δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΛ.
Η Λάρισα πήρε τον βαθμό μέσα στα Γιάννενα με αντίπαλο τον ΠΑΣ, που είχε φάσεις και δοκάρι αλλά πάλι δεν σκόραρε (0-0).
Οι «βυσσινί» στο τελευταίο 20λεπτο έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αυστηρής αποβολής του Νούνιτς με 2η κίτρινη κάρτα, αλλά και πάλι κατάφεραν να πάρουν μια ισοπαλία που τους κρατά σχετικά μακριά από τις περιπέτειες.
Οι τελικές ήταν 18-2 (!) μετά το τέλος του αγώνα αλλά σημασία έχει πως ο ΠΑΣ για μία ακόμη αγωνιστική έμεινε μακριά από τη νίκη, δεν μπόρεσε να πάρει βαθμολογική ανάσα και η συνέχεια αναμένεται δύσκολη για τους Γιαννιώτες.
Ο Πάντελιτς στο 11’ είχε δοκάρι για τον ΠΑΣ που είχε κι άλλες καλές φάσεις, ιδίως στην επανάληψη όταν και έμεινε με δέκα η Λάρισα, αλλά η άμυνα των «βυσσινί» κράτησε όπως και ο Κρίστινσον.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν. – Σκόνδρας (76’ Παμλίδης), Κάργας, Μιχαήλ Α. – Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Κάστρο (81’ Γιάκος), Νικολιάς, Πάντελιτς – Αθανασιάδης, Λέο (62’ Μάνος)
ΛΑΡΙΣΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον – Μπράλιτς, Γκοΐκοβιτς (90’ Γκόλιας), Μόρας - Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς (80’ Σεσέροβιτς), Ζίβκοβιτς - Νούνιτς, Γιακιμόφσκι, Λεοζίνιο (46’ Σικάβκα)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Σάββατο 16/3
Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 0-0
Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 1-2
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 0-0

Κυριακή 17/3
ΟΦΗ - Λεβαδειακός (15:00)
Ατρόμητος - ΑΕΚ (16:00)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19:00)
Πανιώνιος - Ξάνθη (19:30)

Δευτέρα 18/3
Άρης - Απόλλων Σμύρνης (19:00)