Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΑνΑΚαΤώΜαΤα Το ΤσικΝοΣάΒΒαΤο στο Κουκάκι - Αποκριάτικη γιορτή στον πεζόδρομο Γεωργάκη Ολυμπίου με δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Κουκάκι αναβιώσε απόψε Σάββατο, τις Απόκριες στον Πεζόδρομου Γ. Ολυμπίου, με την πρωτοβουλία, συγχρηματοδότηση των καταστηματαρχών και τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων. Ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι-καρναβάλι στήθηκε και φέτος με σκοπό να βγει έξω ο κόσμος, να διασκεδάσει και παράλληλα να γνωρίσει τη γειτονιά. Τα καταστήματα προσέφεραν μπίρα, κρασί ή τσικουδιά με 2 ευρώ, ενώ θα κερνούσαν σουβλάκια και hot dog.
Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 16:00 έως αργά το βράδυ και όλες οι δραστηριότητες και τα δρώμενα για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους ήσαν δωρεάν.

Έναρξη στις 16:00 με αποκριάτικη παρέλαση από τα παιδιά της ομάδας μπάσκετ ΚΟΥΚΑΚΙ B.C., στη συνέχεια δρώμενα για τους μικρούς φίλους με κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ.
Το Θέμα για φέτος ήταν  ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ. Ντύθηκαν & βαφτείκαν  τον ήρωα από την αγαπημένη τους ταινία.
Το ζωντανό μουσικό μέρος του προγράμματος  άνοίξε στις 17:00 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Στις 18:00 αντιπροσωπεύοντας μίαν άλλη εποχή στις δεκαετίες από το ’20 έως το ’50, οι  Jump & Jive – Athens Swing & Roll Team  ξεσήκωσαν τον κόσμο χορεύοντας στους τρελούς ρυθμούς του Swing και εντυπωσιάζοντας μας με τις ακροβατικές τους φιγούρες.
Από τις 19:30 θα απολαύσαν τους Dusa brass band και Bronza Banda με Χάλκινα πνευστά σε Θρακιώτικους, Βαλκανικούς και παραδοσιακούς ήχους.Στις 19:30  το «Secret Gig» από την μπάντα Albert
Στην συνέχεια, ο Λευτέρης Γρηγορίου και τα «Global Νταούλια» με παραδοσιακούς σκοπούς από Κρήτη, Πόντο, Μακεδονία, Θράκη, παντρεμένους αρμονικά με τη βραζιλιάνικη Batucada.
Οι ΤΖΑΜΠΟΥΝΟΝΤΟΥΜΠΑΚΟΙ με παραδοσιακούς και νησιώτικους σκοπούς. Τέλος όλους τους ξεσήκωσαν οι κρουστοί QUILOMBO με τον δυναμικό ήχο τους σε βραζιλιάνικους ρυθμούς SambaBatucada & SambaReggae. Όλοι τους  σκορπίσαν κέφι σε όλο το μήκος του πεζόδρομου στήνοντας ένα ξέφρενο γλέντι
STREET PARTY & GUEST Dj’s
Από τις 21:00 τη σκυτάλη στις μουσικές επιλογές ανελαβάνε οι καλεσμένοι DJ's Διονύσης Παπαδόπουλος aka (Dj Dennis), η Νάνσυ Αγγελοπούλου aka (Dj Nancy) στήνοντας ένα μοναδικό Street Party μέχρι αργά το βράδυ!
Πάντως  ήταν ένα αξέχαστο πάρτι το Σάββατο 2 Μαρτίου γιατί και φέτος η καρδιά του καρναβαλιού  χτυπάει στο Κουκάκι.