Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Νίκησαν ΑΕΚ και Αρτρόμητος με το ίδιο σκορ

 Η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με 1-0 ενώ με το ίδιο σκορ. ο Ατρόμητος επικράτησε του Λεβαδειακού
Ζευγάρωσε τις νίκες του ο Μανόλο Χιμένεθ στην τρίτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ. Κέρδισε στο Περιστέρι, επικράτησε και του ΟΦΗ σήμερα (10/2) στο ΟΑΚΑ, στην επιστροφή του μπροστά στο «κιτρινόμαυρο» κοινό. Οι φίλοι του «Δικεφάλου» τον χειροκρότησαν θερμά άσχετα αν δεν ξετρελάθηκαν κιόλας από την εικόνα της ομάδας τους.

Το τρίποντο βέβαια ήρθε, έστω και με το φτωχό 1-0. Μια έξοχη ενέργεια του
Αλμπάνη, που έδωσε έτοιμο γκολ στον Λιβάγια, έμελλε να καθορίσει την τύχη της αναμέτρησης. Στο 37’ ο Έλληνας εξτρέμ με ωραία κίνηση στα αριστερά, «άδειασε» Δεληγιαννίδη και Παπάζογλου, μπήκε στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα στον επερχόμενο Λιβάγια και ο Κροάτης από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Το ματς ξεκίνησε πάντως με τον ΟΦΗ να ζητάει πέναλτι στο 2’ σε μαρκάρισμα του Χουλτ πάνω στον Δεληγιαννίδη. Το ριπλέι δείχνει πως ο Σουηδός βρίσκει το πόδι του αντιπάλου του και τον ανατρέπει. Όπως και στο Περιστέρι ο Χουλτ γλιτώνει πέναλτι.
Το τέρμα αυτό αποδείχθηκε υπέρ αρκετό για την «κιτρινόμαυρη» νίκη, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που κοίταξε μονάχα την άμυνά του ακόμα και στα τελευταία λεπτά. Ξεμύτισε στις καθυστερήσεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Χάιμε Βέρα μπορεί να κατάφερε να μπλοκάρει αρκετά καλά την ανάπτυξη της «Ένωσης», αλλά όσον αφορούσε την ανάπτυξη της δικής του ομάδας αστόχησε.
Κρατάμε από το ματς τον τραυματισμό του Νίκλας Χουλτ που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 13’. Πέρασε ο Αλμπάνης ο οποίος υπήρξε καθοριστικός στην εξέλιξη της αναμέτρησης με την ασίστ του και άλλες καλές ενέργειες.
Τα παιχνίδι πάντως είχε λίγες σοβαρές τελικές προσπάθειες, με την ΑΕΚ να κρατάει πολλή ώρα την μπάλα, αλλά να μην μπορεί να μπει αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Ωστόσο το γκολ το βρήκε. Ένα μεν, αρκετό δε… Δύο νίκες με το ίδιο σκορ για τον Χιμένεθ…
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Οικονόμου, Χουλτ (12΄ λ.τρ. Αλμπάνης), Σιμόες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (63΄ Κρίστιτσιτς), Γκάλο, Μπογέ (83΄ Γιαννιώτας), Λιβάγια.
ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Κυριακίδης, Νάστος (64΄ Σακόρ), Ναμπί, Νέιρα (59΄ Φερέιρα), Βαζ, Γιακουμάκης (74΄ Βουό).
 =======

Ο Ατρόμητος συνέχισε την ανοδική του πορεία στο πρωτάθλημα. Οι Περιστεριώτες μετά τη νίκη στη Λάρισα, κέρδισαν απόψε και τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι (1-0).
Με τον Κλαρκ Ενσικουλού στο 16’ να σημειώνει ένα πολύ όμορφο προσωπικό τέρμα με σουτ, ο Ατρόμητος ξεπέρασε το εμπόδιο του Λεβαδειακού (1-0) και εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη σερί νίκη του. Οι γηπεδούχοι του Νταμίρ Κάναντι μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους, ωστόσο πήραν αυτό που ήθελαν λίγες μέρες μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Κύπελλο και τον τρόπο που αυτή ήρθε με τα λάθη του Σιδηρόπουλου εις βάρος της ομάδας του Περιστερίου.
Στην επανάληψη ο Ατρόμητος και πάλι με τον Ενσικουλού (63’, 82’) ήταν απειλητικός αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε (στη φάση του 63’ έχασε ευκαιρία και ο Κουλούρης), γεγονός που όπως ήταν φυσικό άγχωσε κάπως την ομάδα και έδωσε μια ελπίδα στον Λεβαδειακό. Βέβαια οι Βοιωτοί όσο και να προσπάθησαν δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί για να πάρουν κάτι καλό μέσα στο Περιστέρι στη μάχη που δίνουν για να σώσουν την κατηγορία. Κάποια μακρινά σουτ δεν είχαν τύχη και έτσι ο Ατρόμητος με το...φτωχό αλλά τίμιο 1-0 πήρε το τρίποντο και κοιτάζει με άλλο μάτι τη συνέχεια. Για τον Λεβαδειακό τα πράγματα είναι γνωστό πως είναι δύσκολα.
Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι – Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας – Νάτσος, Ούμπιδες, Μάντσον, Μπρούνο (74’ Μπουσούλατζιτς) – Ενσικουλού (84’ Μανούσος), Ουάρντα (60’ Κατράνης), Κουλούρης
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς – Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Ρεκβιασβίλι, Ντιόγκο – Ζησόπουλος, Κονέ, Στανόγιεβιτς (69’ Νανγκίς), Σαβαντογκό (86’ Λιάγκας) – Γιακουμάκης (24’ λ. τρ. Μέλεγκ), Μαρκόφσκι


Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Πανιώνιος-Απόλλων Σμ. 0-1
Ξάνθη-Λαμία 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0
ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-0
Ατρόμητος-Λεβαδειακός 1-0
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1
Δευτέρα (11/2)
Παναιτωλικός-ΑΕΛ (19:00)
Αστέρας Τρ.-Άρης (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1.
ΠΑΟΚ
20
54 (-2)
2.
Ολυμπιακός
20
45
3.
ΑΕΚ
20
40 (-3)
4.
Ατρόμητος
20
36
5.
Άρης
19
29
6.
Παναθηναϊκός
20
28 (-6)
7.
Ξάνθη
20
26
8
Παναιτωλικός
19
26
9.
Πανιώνιος
20
22
10.
Αστέρας
19
21
11
Λαμία
20
21
12.
ΑΕΛ
19
20
13.
ΠΑΣ
20
20
14.
ΟΦΗ
20
17
15.
Λεβαδειακός
20
13
16.
Απόλλων Σμ.
20
9