Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΠΑΪΑΤ


Της Λέττας Καλαμαρά


Ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα λίγο πριν τις κρίσεις της νέας ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφθηκε τον Υπουργό της Κυβέρνησης Τσίπρα κ.Αποστολάκη για μία φιλική συζήτηση. "To know us better" που λένε και οι σύμμαχοι αν και οι δυό τους γνωρίζονται από παλιά. Ο κ.Πάιατ μετά τη γνωστή και καταστροφική του πολιτική για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Δύσης στην Ουκρανία το 2014, βρήκε πεδίο σύσφιγξης των διμερών σχέσεων στην Ελλάδα. 


Ακόμα περιμένουμε βεβαια τις επενδύσεις που θα μας έφερνε η ΔΕΘ του κ.Τζήκα αλλά έτσι και αλλιώς οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα επί κ.Τσίπρα έχουν μηδενικό πρόσημο. Ίσως να φταίει αυτό το καταραμένο ευρώ και το τραπεζικό του σύστημα που δεν επιτρέπει συναλλαγές επενδυτών από εξωτικά μέρη... Ο κ.Πάιατ έχει μία έφεση στις λιμενικές εγκαταστάσεις υγροποίησης φυσικού αερίου και τις μεταφορές LNG, μία σύμπτωση με εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, καθώς και σε ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες του Αιγαίου. Παρά τις πολλές αναφορές του στα παραπάνω αντικείμενα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων δεν έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδο επί κ.Τσίπρα, πολύ περισσότερο δεν αναμένεται επί Κυβέρνησης-Κουρελού που λέει και ο κ.Μητσοτάκης. Ίσως η ναυτοσύνη του κ.Αποστολάκη, το ενδιαφέρον εφοπλιστών και οι στρατηγοί- ορόσημο στις προμήθειες σκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων δώσουν μία νέα πνοή στα όνειρα πολλών μετά το επερχόμενο ΚΥΣΕΑ. Αυτό που ξεχνάει περιέργως ο κ.Πάιατ είναι η αναφορά στον κομβικό ρόλο της κατασκευής του αγωγου EastMed που θα οδηγήσει σταδιακά και στη ζωτική απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, ιδιαίτερα τους κρύους μήνες του χειμώνα αλλά και σε μία πρωτοφανή εισροή εισόδων στο Ελληνικό Δημόσιο από τα τέλη διέλευσης.

Για τις κρίσεις και τη γραφή Αποστολάκη να αποκαλύπτονται συντόμως, πολλά σενάρια έχουν γραφτεί. Οι δύο άγνωστοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ παραμένουν άγνωστοι και αναζητείται μία σολομώντεια λύση που φυσικά δεν θα λύσει το γόρδιο δεσμό των τελευταίων δεκαετιών της Εθνικής Άμυνας, της ανεξέλεγκτης διαφθοράς αλλά και της πρωτοφανούς αποχής από πολεμικές επιχειρήσεις. Ο κ.Αποστολάκης ως Υπουργός θα επιλέξει την ηγεσία αλλά από εκεί και πέρα ευχόμαστε να μην μοιράζει και αυτός χαρτάκια μαζί με ουίσκι όπως κάποιοι προκάτοχοί του στους έντιμους Αρχηγούς που θα επιλέξει. Εκεί ίσως βρίσκεται και η πέτρα του σκανδάλου καθώς οι νέοι Αρχηγοί θα πρέπει να είναι επιλεγμένοι αξιοκρατικά αρκετά ώστε να λάβουν σοβαρά υπόψη τα επιχειρηματικά συμφέροντα επιφανών πατριωτών που νοιάζονται για τη χώρα. Δυστυχώς, ισχυροί πατριώτες που με τη δύναμή τους δεν απέτρεψαν τη σημερινή αισχρή κατάσταση της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, όπως καταγράφεται για το λαό μας στις παγκόσμιες λίστες της ντροπής. Κάπου εκεί δεν αποκλείεται τελικά να έχουμε και κρίση στις κρίσεις, σύντομα.

Εξάλλου αν ο κ.Καμμένος κατηγορήθηκε από πολλούς ότι δεν είχε το ηθικό διακίωμα να κάνει τις κρίσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μετά από τέσσερα χρόνια πολιτικής ηγεσία του τι να πούμε και τώρα για μία Κυβέρνηση-Κουρελού που δεν έχει πολιτική ζωή παρά μόνο ολίγων εβδομάδων μέχρι τις πολυ-εκλογές του Μαϊου το πολύ. Αν καταφέρει και μέχρι τότε να ξεπουλήσει τα τελευταία ασημικά μας και εθνικά ύδατα για να παραμείνει το καθεστώς Τσίπρα στην εξουσία.

Κρίσεις λοιπόν. με το ποδαρικό του κ.Πάιατ που πρεσβεύει μία διχασμένη Αμερική, χωρίς να ξέρουμε σε ποια πλευρά ανήκει καθώς πρεσβεύει μία Κυβέρνηση Ρεπουμπλικάνων αλλά αποστάλθηκε στην Ελλάδα από μία Κυβέρνηση Δημοκρατικών που τώρα μεταξύ τους έχουν κλείσει ακόμα και τη λειτουργία του Κράτους. 

Για την αυριανή ημέρα ψήφισης της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ.Αποστολάκης επισκέπτεται  συμπτωματικά το νησί των εφοπλιστών της Χίου που ανήκει στην ευθύνη του Στρατηγού Μανωλάκου. Κάτι θα ξέρει παραπάνω, ίσως όχι και όλα. Business as usual ή ο Τελευταίος Χορός θα δείξει το πρωί της "Μεγάλης Παρασκευής", όταν θα κοιμηθούμε με τους Μακεδόνες Έλληνες και θα ξυπνήσουμε ως Έλληνες με τους Μακεδόνες Ξένους... Good job, Mr. Geoffrey R. Pyatt! 

Όλοι θα κριθούν. Στρατηγοί και στρατιώτες…
 

Thedayaftergr