Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Μεσολόγγι: Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος

Μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο και στην θαλάσσια περιοχής της Καβουρότρυπας, ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας. Ο άτυχος πιλότος εντοπίστηκε από δύτες του λιμενικού.
Οι δύτες εντόπισαν το αεροσκάφος σε βάθος πενήντα μέτρων και κοντά στο σημείο που είχε υποδείξει ο αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης του αεροσκάφους.
Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του ερευνητικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού, “Ναυτίλος”, το οποίο και υπέδειξε με μεγαλύτερη ακρίβεια στους δύτες το σημείο… Ο άτυχος πιλότος βρέθηκε στη θέση του, εντός του αεροσκάφους, κάτι που δείχνει πως δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το έργο των δυτών ήταν από την αρχή πάρα πολύ δύσκολο καθώς στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφος η ορατότητα ήταν σχεδόν αδύνατη, με αποτέλεσμα να χρειαστούν τρεις προσπάθειες για να εντοπίσουν το αεροσκάφος και τη σορό του Παναγιώτη Κεφάλα, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “Χατζηκώστα” για τη
νεκροψία νεκροτομή.
 Ο Παναγιώτης Κεφάλας είχε καταγωγή από τα Ιωάννινα ενώ ήταν κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και ήταν απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, με 2 παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό. 
 Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στις 13:20 και καθώς δεν είχε προσγειωθεί, δόθηκε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.Αυτόπτης μάρτυρας που ψάρευε στην περιοχή μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε την στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου. Ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης είπε: «Καθόμουν στην άκρη της θάλασσας και πέρναγε ένα αεροπλάνο, ένα μικρό, δικινητήριο. Άκουσα πρώτα το θόρυβο και γύρισα να δω πού πάει. Και βλέπω να ακουμπάει το φτερό του κάτω στη θάλασσα και να κάνει κωλοτούμπα, μέσα στη θάλασσα. Ασημί, μάλλον, ήταν το χρώμα του, σήκωσε πολύ κύμα και δεν το είδα καθαρά. Πήρα αμέσως τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο, ήρθε αμέσως η αστυνομία. Αυτό σε πέντε δευτερόλεπτα είχε πάει στον πάτο. Δεν έμεινε καθόλου στην επιφάνεια έτσι ώστε μια βάρκα, κάτι, να προλάβαινε να το προσεγγίσει».