Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης οι Άρκαδες. ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 3-2: Πρώτη ήττα για τον Παράσχο

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 3-2: Πρώτη ήττα για τον Παράσχο (vid) Σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι, η ΑΕΛ επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Τρίπολης στη Λάρισα για τον πρώτο αγώνα, στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «βυσσινί» είχαν ονειρικό ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκαν με 3-1 (6΄ Ντέλετιτς, 22΄ Ζίζιτς, 45΄+1 Φατιόν), αλλά οι Αρκάδες με δύο γκολ από τους Τσιλιανίδη στο 43΄ και Μανιά στο 65΄ κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 6΄ άνοιξαν το σκορ με εξαιρετική προσπάθεια του Ντέλετιτς. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ευνοϊκά για την ΑΕΛ στο 22΄, καθώς ο Ζίζιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0. Στο 43΄ ο Τσιλιανίδης, με τον ίδιο τρόπο, μείωσε για τους φιλοξενούμενους, αλλά αυτό δεν ήταν το τελευταίο τέρμα του ημιχρόνου. μιας και στις καθυστερήσεις του ο Αθανασιάδης ανέτρεψε τον Ντέλετιτς και ο Φατιόν «έγραψε» το 3-1 από τα 11 βήματα.
Στην επανάληψη ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε και πίεσε χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Στο 65΄ ο Μανιάς σημείωσε ένα υπέροχο γκολ με τακουνάκι και διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Με αυτό το αποτέλεσμα οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση και θα διεκδικήσουν στην Τρίπολη το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
ΑΕΛ: Kρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Σεσέροβιτς (75’ Μπαργκάν), Ντέλετιτς, Νούσιος (61’ Νούνιτς), Σικάβκα (80’ Πίτι), Μιλοσάβλιεβιτς
Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (82’ Ρόλε), Φερνάντες (67’ Δουβίκας), Μανιάς.