Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Στα λευκά η Κορινθία πρώτη μέρα του 2019 - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός: Ήρθε ο “Ραφαήλ” – Αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάρνηθα | Newsit.gr
Χιονίζει στην Ορεινή Κορινθία , όπως και σε όλη την ορεινή Πελοπόννησο , με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει ήδη τα προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων . Σύμφωνα με την Τροχαία, στην Κορινθία είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: 
- Στην εθνική οδό Γκούρας – Δερβενίου , από το 7ο, έως το 15ο χιλιόμετρο.
-Στην εθνική οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από το 15ο χιλιόμετρο.
-Στην εθνική οδό Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.
-Στην εθνική Γκούρας – Λυκούριας, από το 1ο, έως το 18ο χιλιόμετρο.
-Στην εθνική οδό Γκούρας – Κιάτου, από το 10ο, έως το 17ο χιλιόμετρο.
Στην Αρκαδία, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας και στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου – Κοσμά, από το 10ο, έως το 35ο χιλιόμετρο.
Τέλος, στην Μεσσηνία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην εθνική οδό Καλαμάτας -Σπάρτης, από το 35ο, έως το 40ο χιλιόμετρο.
Ο Καιρός:
Στη Δυτική Ελλάδα τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές η χιονόνερο, ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.
 Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιά, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια όπου πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα). Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ που από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.