Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Στα 2-3 τρισεκατομμύρια δολάρια έχει εκτιμήσει ο Τούρκος Πρόεδρος τα αποθέματα ορυκτού πλούτου στην Ανατ. Μεσόγειο στα οποία με βάση το διεθνές δίκαιο η χώρα του δεν κατέχει μεγάλα μερίδια εν αντιθέσει με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Σε μία διψασμένη για ενέργεια Τουρκία ώστε να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Ελλάδα είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Εν τω μεταξύ ένας εκατέρωθεν μεταπολιτευτικός δεσμός στη διακίνηση ναρκωτικών, με την εγγύηση και χρήση των τοπικών ελίτ,  κινδυνεύει να διαταραχθεί με την παρουσία ανεπιθύμητων.

Σε κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και Η.Π.Α., επίλυσης αναγχρονιστικών διαφορών με συμμάχους όπως η Αλβανία και διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια εις βάρος των συμφερόντων της Ρωσίας, η τελευταία απαντάει με μία επικοινωνιακή καταιγίδα διχασμού και αποπροσανατολισμού από ντόπια μέσα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας. Σε αυτή τη στρατηγική εντάσσεται και η καλλιέργεια καθημερινά ενός μίσους μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με δηλώσεις και εγκλήματα που ξαφνικά δεν δείχνουν να σταματούν και με σκοπό την απαγόρευση κάθε στρατηγικής συμφωνίας της Δύσης.

Την ίδια ώρα η Ρωσία σε μία στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία απειλεί την ομόδοξη Κύπρο με αποσταθεροποίηση σε περίπτωση επίλυσης του προβλήματός της και ένταξης της Νήσου στη Δύση ολοκληρωτικά. Οι πιστοί της είναι πολλοί και πρόθυμοι σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία. Κλασική συνταγή ''frozen conflicts'' όπως σε Γεωργία το 2008, Ουκρανία το 2014 και ίσως Κύπρο το 2018.

Μέρκελ, Μέι και Τσίπρας όλοι μαζί στην ιεραρχία διχασμού και διάλυσης της Ευρώπης και των χωρών τους με το 'πολεμικό' όπλο των παρανόμων μεταναστών σε αλόγιστη χρήση αρνούνται να παραδώσουν την Ευρώπη σε δυνάμεις ανάπτυξης και ελεύθερης οικονομίας. Είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν την εξουσία δημοκρατικά και σε καταστάσεις ομαλής δημοκρατίας σε διαδόχους που δεν ελέγχονται όπως οι προκάτοχοί τους και οι ίδιοι. Ο κίνδυνος αποκάλυψης των πολιτικών εγκλημάτων των κατά συρροή ηγετών- μαριονέτων από την 9/11 στην Ευρώπη είναι θανάσιμος.

Ας ευχηθούμε ο κόκκινος Αλέξης Τσίπρας πριν μας αφήσει ο χρόνος να μην βάψει τα χέρια των Ελλήνων με αίμα. Ας περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει αρχής γενομένης ο Αϊ Νικόλας αύριο (Χρόνια μας Πολλά) και μέχρι να έρθει ο Αϊ-Βασίλης και για την Ελλάδα, επιτέλους...
 

Thedayaftergr