Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Νίκησε η Κόρινθος στη Σαντορίνη αλλά με τραυματία από κροτίδα τον Φώτη Παπανικολάου


 
Στον 7ο όμιλο στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής η Κόρινθος πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη, στη Σαντορίνη, με τέρμα του Μαναριώτη στο 81΄, 1 – 0, την Θύελλα Καμαρίου.  Ένα όμως περιστατικό στιγμάτισε την αναμέτρηση της Σαντορίνης, έλαβε χώρα λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα! 
Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Κορίνθου βγήκε για προθέρμανση στον
αγωνιστικό χώρο στις 11:15 (το ματς ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12:00) κι ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν κοντά στην εξέδρα των φιλάθλων και έκαναν ασκήσεις με μπάλα ένας ανεγκέφαλος πέταξε μία κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο, η οποία χτύπησε πάνω στο πόδι του κορίνθιου αμυντικού  Φώτη Παπανικολάου και στην συνέχεια εξερράγη δίπλα στον ποδοσφαιριστή κάτι οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοκ! Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του 27χρονου αμυντικού της Κορίνθου, αμέσως επιδεινώθηκε, καθώς ο Παπανικολάου είχε τάσεις λιποθυμίας, αλλά και πρόβλημα στην ακοή του! Το παραπάνω περιστατικό συνέβη στις 11:30 και δέκα λεπτά αργότερα ήρθε ο γιατρός του αγώνα, ο οποίος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον ποδοσφαιριστή και να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του διαιτητή, κ. Αλάμπεη (Αθηνών) αλλά και των βοηθών του, κ.κ Πασπάτη (Σάμου), Ισσά (Αθηνών), καθώς στο σημείο που έκανε προθέρμανση η ομάδα της Κορίνθου, σε απόσταση λίγων μέτρων έκαναν το ίδιο και εκείνοι! 
Σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο διαιτητής θα έπρεπε να συμβουλευτεί τον γιατρό του αγώνα και σε περίπτωση που ο παίκτης της Κορίνθου δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει το ματς! Κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε καμία περίπτωση, καθώς ο κ. Αλάμπεης ζήτησε από τον προπονητή της Κορίνθου κ. Γιάννη Βασιλόπουλο να αντικαταστήσει τον Φώτη Παπανικολάου, κάτι το οποίο και έγινε. Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση δέκα λεπτών και ο υπεύθυνος της Αστυνομίας που βρίσκοταν στο γήπεδο της Θύελλας Καμαρίου, με τη βοήθεια των διοικούντων της γηπεδούχο ομάδας συνέλαβαν τον ανεγκέφαλο! Στο μεταξύ, το ασθενοφόρο ήρθε στις 12:15 και πήρε τον Φώτη Παπανικολάου τον οποίο μετέφερε στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης. Μετά το τέλος του ματς, ο ποδοσφαιριστής με τη βοήθεια των ανθρώπων της Κορίνθου, μεταφέρθηκε με ταξί στο λιμάνι για να αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή και αργά το βράδυ αναμένεται να πάει στο νοσοκομείο της Κορίνθου…
Μάλιστα η Κόρινθος κατά τη διάρκεια της αναμέτρηση εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση:

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣ ΚΌΡΙΝΘΟΣ
ΠΡΟΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΚΕΔ
Σήμερα ζούμε τον παραλογισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου στην προθέρμανση του αγώνα τραυματίζεται ποδοσφαιριστής μας από κροτίδα ενώπιον της διαιτητικής τριάδας ο γιατρός του αγώνα μετά από 25 λεπτά καλεί το ΕΚΑΒ και παραλαμβάνει τον ποδοσφαιριστή ασθενοφόρο ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από κροτίδα. ο διαιτητής αγνοώντας το άρθρο 15 του πειθαρχικού Κώδικα με καθυστέρηση 10 λεπτών ξεκινάει τον αγώνα. ο ποδοσφαιριστής αντικαθίσταται και ξεκινάει ο αγώνας με καθυστέρηση 10 λεπτών.."
---------
Η νικηφόρα πορειά του πρωτοπόρου Αιγάλεω συνεχίστηκε καθώς επικράτησε 3  - 2  με ανατροπή επί του  Αγίου Ιεροθέου. Στο 9΄ο Κράσι άνοιξε το σκορ για τον Άγιο Ιερόθεο. Το Αιγάλεω πέρασε στην αντεπίθεση, ισοφάρισε στο 23΄με τον Ψυχογιό. Στο 45+ ο Μπέλερης έδωσε το προβάδισμα στους γυπεδούχους. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 67΄ο Κράσι ισοφάρισε σε 2 – 2 για τον Άγιο Ιερόθεο. Όμως ο Βέρμπης στο 69 σημείωσε για τους Αιγαλεώτες τη νίκη με τελικό σκορ το 3 – 2. Με ένα τέρμα που σημείωσε Κανελλόπουλος στο 68΄ επιστρέφει νικήτρια η ομάδα των Αγίων Αναργύρων από την Μυτιλήνη, επί του Αιολικού. Στη Χαλκίδα η τοπική ομάδα με τον Πανθηραϊκό αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 – 1. Προηγήθηκε η ομάδα της Σαντορίνης με τον Γαϊδαρτζή στο 11΄ για να ισοφαρίσουν στο τελικό σκορ οι γυπεδούχοι στο 36΄με το Χολέβα . Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε  ο αγώνας του  Χαραυγιακόςού με τον Ηλυσιακό, την στιγμή που η Καλλιθέα νίκησε με 4 – 0 στο «Ελ Πάσο» τον Απόλλωνα Ερέτριας .
9η αγωνιστική
Θύελλα Καμαρίου  - ΠΑΣ Κόρινθος
0 - 1
Χαραυγιακός – Ηλυσιακός  0 - 0

Αιγάλεω - Άγιος Ιερόθεος 3 - 2

ΑΟ Χαλκίς – Πανθηραϊκός 1 - 1

Αιολικός - Άγιοι Ανάργυροι 0 - 1

Καλλιθέα - Απόλλων Ερέτριας 4 - 0


Η Βαθμολογία
1
Αιγάλεω
8
22
2
Ηλυσιακός
8
15
3
Άγιοι Ανάργυροι
8
15
4
Αιολικός
8
13
5
Πανθηραϊκός
9
13
6
Άγιος Ιερόθεος
8
11
7
ΑΟ Χαλκίς
8
11
8
Θύελλα Καμαρίου
9
11
9
ΠΑΣ Κόρινθος
8
8
10
Καλλιθέα
9
8
11
Χαραυγιακός
9
6
12
Απόλλων Ερέτριας
8
3

Με την αναμέτρηση στην Αμαλιάδα, μεταξύ του τοπικού Αστέρα και του Διαγόρα Ρόδου, άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου το μεσημέρι  του Σάββατου, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με σκορ 2-0 με τους γηπεδούχους να έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία…! Και τα δύο τέρματα των Ροδίων σημειώθηκαν με πέναλτι.

Στο 12΄ ο Διαγόρας κέρδισε πέναλτι όταν ανετράπη ο Γλυνός από τον Ζουλούμη, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ντουαλά  γράφοντας για τους  Ροδίτες το 0-1.
Έντεκα λεπτά αργότερα ο Αιτωλοακαρνάνας διαιτητής Ματσούκας , στο 23΄ δεν καταλόγισε, παρά τις έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ,  καθαρή περίπτωση πέναλτι υπέρ του Αστέρα σε χέρι του Παγώνη εντός περιοχής. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 86΄ σε εκτέλεση του κόρνερ , ακολούθησε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Διαγόρα που ολοκληρώθηκε με τον διαιτητή να δίνει ένα επιθετικό φάουλ, κι ενώ είχε βρεθεί αποδέκτης της μπάλας είχε γίνει ο Ντάβαρης του Αστέρα! Ακολούθησαν διαμαρτυρίες, και  ένταση μεταξύ παικτών των δυο ομάδων  Στο 90′ σε προσπάθεια του Ντουαλά μέσα στην περιοχή και σε μαρκάρισμα του από τον Γεωργακόπουλο, ο διαιτητής έδωσε νέο πέναλτι υπέρ του Διαγόρα – νέες έντονες διαμαρτυρίες παικτών και των ανθρώπων, όπως και των περίπου εκατό παρευρισκόμενων φιλάθλων του Αστέρα, κυρίως πάντως και για την προηγούμενη φάση του 86′ που περιγράφηκε – το εκτέλεσε μετά από τρία λεπτά περίπου ο Χατζησάββας κι έκανε το 0-2 για το Διαγόρα – τελικό σκορ!
Η αγωνιστική συνεχίστηκε  σήμερα Κυριακή 2/12 όπου ο πρωτοπόρος Ιάλυσος Ρόδου άφησε βαθμούς στα Βραχνέικα μετά το ισόπαλο 0 – 0 με τον  τοπικό Διαγόρα. Ισόπαλο με σκορ 1 – 1 έληξε το αχαϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Πανμοβριακό και στον Παναιγιάλειο. Οι Αιγιώτες πήραν προβάδισμα με τον Σκούτα  στο 75΄ και την ομάδα του Ρίολου να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πυρρή. Στον Πύργο ο Πανηλειακός με τέρμα του Σταθάτου στο 2΄και του Μπαρμπαρούσι επικράτησε 2 – 0 επί του Παλληνιακού , ενώ η Νίκη Τραγανού με εύστοχο πέναλτι του Ακοσό στο 90΄νίκησε 1 - 0 τον  Αχαρναϊκό. Ρεπό είχε η Θύελλα Ραφήνας, ενώ ο αγώνας του Φοιβου Κρεμαστής και του ΠΑΟ Βάρδας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2/12 -15:00, στη Ρόδο

Η 10η αγωνιστική
Αστέρας Αμαλιάδας -  Διαγόρας Ρόδου 0 - 2


Πανμοβριακός – Παναιγιάλειος 1 - 1
Πανηλειακός – Παλληνιακός 2 - 0
Διαγόρας Βραχνεΐκων – Ιάλυσος 0 - 0
Νίκη Τραγανού – Αχαρναϊκός 1 - 0
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου
Φοίβος Κρεμαστης -  ΠΑΟ Βάρδας
Ρεπό Θύελλα Ραφήνας

Η Βαθμολογία
1
Ιάλυσος
9
22
2
Διαγόρας Ρόδου
10
19
3
Παλληνιακός
9
17
4
ΠΑΟ Βάρδας
8
14
5
Πανηλειακός
9
14
6
Διαγόρας Βραχνεΐκων
8
12
7
Θύελλα Ραφήνας
9
11
8
Νίκη Τραγανού
9
11
9
Παναιγιάλειος
9
10
10
Αχαρναϊκός
9
10
11
Πανμοβριακός
9
10
12
Φοίβος Κρεμαστής
8
6
13
Αστέρας Αμαλιάδας
9
2


Στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής στον 8ο όμιλο στη Γ΄ Εθνική, η πρωτοπόρος Καλαμάτα κατόρθωσε ακριβώς στο 82΄με γκολ του Μάρκοβιτς  να φύγει νικήτρια από την Βοιωτία  επί του ΑΟ Υπάτου, όχι όμως και ο Παναρκαδικός που έχασε με 2 – 0 από τον Αμβρυσσέα Διστόμου. 
Την ίδια στιγμή ισόπαλοι χωρίς σκορ έληξαν οι Ασπρόπυργος με ΑΕ Ερμιονίδα και Παναργειακός με ΑΕ Πελλάνα. 
Στο Βλαχιώτη ο Αστέρας έχασε με 2 – 4 από τον Μανδραϊκό, ενώ ο Πάμισος, στη Μεσσήνη έχασε με 0 – 2 από  την Ένωση Λέρνας με τέρματα του Μπιτζή στο 14΄και του Αντωνόπουλου στο 85΄. 
Τέλος ο ΑΟ Κατασταρίου αναδείχθηκε νικητής στη «μάχη» των νησιωτών καθώς επικράτησε 1 – 0 με το τέρμα του Μεζίνη επί του ΑΟ Εικοσιμίας μέσα στην Κεφαλονιά.

Η 10η αγωνιστική
ΑΟ Εικοσιμίας  - ΑΟ Κατασταρίου
0 - 1
Αστέρας Βλαχιώτη Μανδραϊκός 2 - 4


Ασπρόπυργος - ΑΕ Ερμιονίδα 0 - 0


ΑΟ Υπάτου  - Καλαμάτα 0 - 1


Αμβρυσσέας Διστόμου - Παναρκαδικός
2 – 0

Πάμισος Μεσσήνης  - Ένωση Λέρνας 0  - 2


Παναργειακός - ΑΕ Πελλάνας 0 - 0





Η βαθμολογία
1
Καλαμάτα
10
30
2
Ασπρόπυργος
10
23
3
Παναργειακός
9
22
4
ΑΕ Ερμιονίδα
10
16
5
ΑΟ Κατασταρίου
9
14
6
ΑΕ Πελλάνας
10
14
7
Μανδραϊκός
10
14
8
Αμβρυσσέας Διστόμου
10
13
9
Παναρκαδικός
10
12
10
ΑΟ Υπάτου
10
12
11
Αστέρας Βλαχιώτη
10
8
12
Ένωση Λέρνας
9
6
13
Πάμισος Μεσσήνης
10
1
14
ΑΟ Εικοσιμίας
9
1