Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Έτσι έστησε το κόλπο η ομάδα του Ριχάρδου Στον εισαγγελέα ο Ριχάρδος και δεκάδες άλλοι για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού




Ο γνωστός ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες από την μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων λαθρεμπορίου χρυσού με τουλάχιστον 59 συλλήψεις. Ο 51χρονος ενεχυροδανειστής Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς, γνωστός για τις τηλεπωλήσεις φέρεται να εμπλέκεται στις εγκληματικές οργανώσεις που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα παζάρια της Ανατολής.


Σημειώνεται, ότι εκτός από τις 59 συλλήψεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών. Τα μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που πιάστηακαν από τους τους άντρες της αστυνομίας, μάζευαν τεράστιες ποσότητες χρυσού και πολύτιμων μετάλλων τα έλιωναν σε χυτήρια και τα διοχέτευαν σε αγορές του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα, της Τουρκίας.
Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των κυκλωμάτων από παρακλάδια της οργάνωσης και κυρίως από ομάδες Ρομά οι οποίες έπαιζαν το ρόλο των κλεπταποδόχων. Ακολούθως δόθηκε εντολή για να παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους και κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις δυο σπείρες. Η επιχείρηση της σύλληψης των 59 εμπλεκομένων πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.
Σύμφωνα με τις Αρχές ένα μεγάλο αφεντικό έχει το γενικό πρόσταγμα της οργάνωσης ενώ γύρω του υπήρχαν δεκάδες άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, χρυσοχόοι αλλά και ενεχυροδανειστές. Πρόσωπο «κλειδί» της υπόθεσης θεωρείται ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος με τα 44 ενεχυροδανειστήρια που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα και στα οποία έφταναν όλα σχεδόν τα κλοπιμαία. Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ριχάρδος εμπλέκεται με τις Αρχές, καθώς ο γνωστός ενεχυροδανειστής είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές κατά το παρελθόν.
Ένα απίστευτο βίντεο με όλα όσα κατασχέθηκαν στη βίλα του Ριχάρδου, σε σπίτια και γραφεία συνεργατών έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ. Το βίντεο είναι απόλυτα κατατοπιστικό σχετικά με τα ευρήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, τιμαλφή, αρχαία αντικείμενα, εικόνες και όπλα.
 Η αστυνομία έχει κάνει «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια.
Παράλληλα, στο ένα κύκλωμα φέρεται να έχει καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος. Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται και άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.
Σημειώνεται, ότι έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.