Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Πέτρος Τατούλης «Οφείλουμε να συνεννοηθούμε προς όφελος των πολιτών»


https://www.parapolitika.gr/images/thumbs_xlarge//2018-02/obfJ1UjEGW9vnGg7XKKL.jpg
Σε ότι αφορά την απλή αναλογική που εισαγάγει ο Κλεισθένης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σημείωσε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι εξαρχής είχε εκφράσει την αποδοχή του, σημείωσε ωστόσο ότι «η στάση της αντιπολίτευσης καταδεικνύει ταραχή, καθώς στην πράξη δεν έχει κάνει τίποτα για αυτή την αλλαγή, παρά μόνο παραμένει αυστηρά
οχυρωμένη γύρω από τον εαυτό της και το μόνο της ενδιαφέρον εστιάζεται στη δημιουργία μηχανισμού προστασίας της».
Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «αποτελεί τεκμήριο πολιτικής αξιοπιστίας και συνέπειας προς τη συμφωνία μας με τους πολίτες, καθώς αντικατοπτρίζει πλήρως το πολιτικό μας πρόγραμμα που ενέκριναν οι Πελοποννήσιοι». Εξέφρασε επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί για μια ακόμα φορά ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι ιδιαίτερα επιτυχής, εφόσον είναι πλήρως ισοσκελισμένος, σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη.
Απαντώντας για μια ακόμα φορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι ποτέ δεν μετακινήθηκε από την πολιτική του θέση για το σπουδαίο αυτό έργο. «Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν επανειλημμένα για το έργο αυτό και τιμούμε την καθαρή σχέση που έχουμε μαζί τους. Απ’ την άλλη πλευρά ανακύπτει ένα μεγάλο ζήτημα με τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων της Καλαμάτας. Σήμερα υπήρξε νέα έκκληση του Δημάρχου Καλαμάτας προς εμένα να παρατείνω την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων».   
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην επιτυχία της περιφερειακής αρχής να βρίσκει διαρκώς πόρους προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών, «κάτι το οποίο δεν μας χαρίστηκε από καμία Κυβέρνηση. Τους διεκδικήσαμε και τους εξασφαλίσαμε με το σχεδιασμό μας, τη σκληρή δουλειά μας και την εμπειρία μας. Απ’ την άλλη πλευρά η πληθώρα των προγραμματικών μας συμβάσεων με τους Δήμους δείχνει το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μας και την αλληλεγγύη μας, σύμφωνα άλλωστε με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό μας τον οποίο υπηρετούμε με απόλυτη συνέπεια». Απευθυνόμενος ωστόσο προς την αντιπολίτευση ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι ποτέ δεν βοήθησε το έργο της περιφερειακής αρχής, ούτε στην εξεύρεση πόρων, ούτε στην υλοποίηση των έργων.