Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Από τη Βουλή στα δημαρχεία της Πελοποννήσου


Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές  εκλογές του Μαΐου έχουν μπει τα κομματικά επιτελεία, έχοντας κλειδώσει   στην πλειονότητά τους τα πρόσωπα που έχουν λάβει το χρίσμα σε Δήμους και Περιφέρειες. Εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη αγώνας δρόμου για την επιλογή των κατάλληλων στελεχών συνδυάζοντας εμπειρία και ανανέωση, προκειμένου να εκπροσωπήσουν, τα κόμματα κατά τόπους. Εκτός από τα πρωτοεμφανιζόμενα  πρόσωπα , ωστόσο,
παρατηρείται το φαινόμενο της επαναδραστηριοποίησης πρώην Βουλευτών ή και υπουργών – υφυπουργών μέσω υποψηφιότητάς τους στις επερχόμενες εκλογές. Ειδικά σε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και Κίνημα Αλλαγής, οι περιπτώσεις αυτές έχουν αυξηθεί, καθώς έχουν μεγαλύτερη δεξαμενή στελεχών που είτε δεν είχαν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές, είτε είχαν αποστασιοποιηθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή τα τελευταία χρόνια.
Στη Κορινθία , η πρώην  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, ανακοίνωσε την απόφασή  της να διεκδικήσει  τον Δήμο Βέλου – Βόχας, έχοντας την στήριξη της Ν. Δ. , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ιδιαιτέρα της πατρίδα, καθώς δραστηριοποιείται εκεί  ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας.
Στη Λακωνία, τώρα, εκτός απροόπτου , ο πρώην βουλευτής   κ. Γρηγόρης Αποστολάκος  θα διεκδικήσει το Δήμο Σπάρτης, έχοντας προεξοφλήσει το χρίσμα της ΝΔ και με αξιώσεις για τη νίκη, καθώς είναι από τα στελέχη που ισχυρό έρεισμα στην περιοχή.
Στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «πονοκέφαλο» στον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, έχει προκαλέσει  η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού και βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου . Πρόκειται για μία υποψηφιότητα που φαίνεται να συσπειρώνει αρκετά στελέχη από το ΚΙΝ.ΑΛ. καθώς η «στροφή» Κατσιφάρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει αρκετή έντονη δυσαρέσκεια.
Στα γειτονικά μας Καλάβρυτα ο Θανάσης Παπαδόπουλος , πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος , επανέρχεται , στον Μαρτυρικό Δήμο με τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ, συσπειρώνοντας κοντά τους παλαιούς με τους νέους υποστηρικτές. Οι συντοπίτες του τον χαρακτιρήζουν «έμπειρο» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.  
Τέλος στο Δήμο  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ο πρώην Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έχει «απέναντι» τον νυν «γαλάζιο» Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, ο οποίος έχει εκ νέου το χρίσμα της ΝΔ.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ