Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σοκ προκαλούν οι κατηγορίες για τον Υπουργό της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή Προκόπη Παυλόπουλο πως ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ασφαλώς, σε μία ευνομούμενη δημοκρατία οι κατηγορίες δεν αποτελούν ενοχή και όλοι ευχόμαστε ο αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας να είναι αθώος.

Οι κίνδυνοι όμως που εγκυμονεί το ''σούρσιμο'' της υπόθεσης είναι τρομακτικοί. Αν ο Πρόεδρος είναι ένοχος, τότε θα πρόκειται για μία απόδειξη της σάπιας δημοκρατίας και κοινωνίας μας στον υπέρτατο βαθμό. Η εκλογή ενός ατόμου που ζημίωσε την Ελλάδα στον ύψιστο θώκο της δεν μπορεί από το να αποτελεί προϊόν συναλλαγής με σκοτεινούς όρους και διαμεσολαβητές.

Αν ο Πρόεδρος είναι αθώος που όλοι ευχόμαστε, τότε η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει για λόγους εθνικού συμφέροντος να διεκπεραιώσει την υπόθεση άμεσα για να προστατεύσει το κύρος της θέσης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον ίδιο τον κ.Παυλόπουλο προσωπικά. Η Ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να ελέγχει την κρατική εξουσία αν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο, όχι όμως αόριστα και βραδέως εμπλεκόμενη σε πολιτικά παιχνίδια και σε σχέδια των εχθρών μας άθελά της.

Το χειρότερο όλων είναι να εμπλακεί όπως έχει γίνει ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μία ατέρμονη συζήτηση, εις όφελος πολιτικών κομμάτων και εχθρών της Ελλάδας, χωρίς η ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί για την ενοχή ή αθωότητά του. Ό,τι ακριβώς κάνει για υποθέσεις όπως της Χρυσής Αυγής, της Novartis, του ΤΤ, των αμυντικών προμηθείων, των λαθρέμπόρων ναρκωτικών, τσιγάρων, πετρελαίου και πλήθος άλλων. 

Τυχαίο, δεν νομίζουμε. Απλά η δικαιοσύνη συνέβαλε με την ατιμωρησία στην ανομία και την κατάντια της χώρας. Διαχρονικά, εις όφελος των αποικιοκρατών και εις βάρος της ζωής μας και της νέας γενιάς, καλύπτοντας μία παρακρατική δικτατορία που δεν έφυγε ποτέ αλλά φόρεσε το μανδύα του λαϊκισμού.

Ας ευχηθούμε, έστω και αργά, να μιλήσει η Θέμις τελευταία και όποιοι άξιοι δικαστές της για να αλλάξει επιτέλους η Ελλάδα στον 21ο αιώνα. Δεν μας αξίζει τόση ντροπή, τόση διαπλοκή και επικίνδυνες Προεδρικές εξελίξεις...

Λ.Καλ.

Thedayaftergr