Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠΟΙΚΙΑ


Της Λέττας Καλαμαρά

Κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου των εχθρών της Ελλάδας με τη επίσημη ανακήρυξή της στη μετα-μοντέρνα εποχή σε αποικία βρίσκεται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και το καθεστώς του. Η Ελλάδα με πρότυπο την Αλβανία του Χότζα της κομμουνιστικής περιόδου, απόλυτα φτωχοποιημένη και νεκρή χώρα, εύκολα διαχειρίσιμη, αναδεικνύεται ως το χειρότερο παράδειγμασε όλες τις παγκόσμιες μετρήσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 38η θέση μεταξύ 167 χωρών του δείκτηDemocracy Index 2017 στην κατηγορία των «ελαττωματικών δημοκρατιών» για το 2017. Στη λίστα αντίληψης της διαφθοράς στην 59η θέση μεταξύ 180 χωρών, μόνες μαζί με την Ιταλία από τις θεωρητικά προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Στη λίστα "Doing Business2019" στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών, πίσω από την Κολομβία και την Αλβανία. Στη λίστα Ανταγωνιστικότητας της Οικονομίας για το 2018-19 στην 57η μεταξύ 140 χωρών, πίσω από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Κατά την Eurostast για το 2017, 1 στους 3 Έλληνες ζει σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ 1 στους 5 Έλληνες αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις εξασφάλισης της ηλεκτρικής τους ενέργειας. Ακόμη χειρότερα στη λίστα με τις ασφαλείς χώρες για το 2018 η Ελλάδα βρίσκεται στη 79η θέση μεταξύ 139 χωρών αποτελώντας τη μόνη ευρωπαϊκή χώρα με τις ΠΔΓΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κόσσοβο που χαρακτηρίζονται με μέτρια ασφάλεια, πίσω και πάλι από την Αλβανία. Για το δημογραφικό τα φαινόμενα είναι τραγικά με όλους τους γείτονες λαούς μας να αυξάνουν τον πληθυσμό τους και εμείς να μειωνόμαστε δραματικά με ό,τι αυτό σημαίνει για τη σύνθεση του ελληνικού πληθυσμού, τα ασφαλιστικά ταμεία και την παραγωγή μας. Δεν έχουν τελειωμό τα στοιχεία που αποδεικνύουν την κατάντια της Ελλάδας με την ευθύνη των Πρωθυπουργών της από τη Μεταπολίτευση μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα που απολαμβάνει τις ευκαιρίες εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του. Για το λαό, τι να πούμε άραγε. Η υπόθεση ξεπουλήματος της ελληνικής Μακεδονίας απέδειξε την πραγματική αξία του λαού στο ευτυχώς αποθνήσκων διεθνές περιβάλλον της μετα-ψυχροπολεμικής περιόδου.

Ένα καθεστώς υποτέλειας και μιζέριας με τους πιστούς του καθεστώτος να απολαμβάνουν τα αντίδωρα των αποικιοκρατών αποτελεί το στόχο του Αλέξη Τσίπρας και κάνει ό,τι μπορεί 4 χρόνια τώρα για να καθυστερήσει την ανάπτυξη της χώρας περιορίζοντάς την απόλυτα απαραίτητη για την ξεχρέωση των τοκογλυφικών επιτοκίων δανεισμού περίπου 2% ετησίως του ΑΕΠ και επιπλέον να επιμηκύνει και να ισχυροποιήσει το μοντέλο διακυβέρνησής του, ένα υβριδικό πολίτευμα ανάμεσα σε δημοκρατία και απολυταρχία ικανό να διατηρεί την Ελλάδα πίσω από την Αλβανία στο διηνεκές. Εθνικισμός και λαϊκισμός αποτελούν το μίγμα που ανάλογα με την περίσταση εκχύεται μέσα από χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης και εταιρείες σκελετούς που ξεπλένουν το χρήμα για να επιβιώνει το καθεστώς ανομίας. Σωρεία δικαστικών υποθέσεων, πολιτικές όπως η Χρυσή Αυγή, διαφθοράς όπως η Novartis και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εγκληματικές όπως υποθέσεις ναρκωτικών και εκατοντάδες άλλες εκκρεμούν σε μία τραγική ελληνική δικαιοσύνη τόσο όσο χρειάζεται για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές ανάγκες του καθεστώτος. Ο Ρασπούτιν της Ελλάδας κυβερνάει την Ελλάδα ανώμαλα. Η αποκάλυψη των οικονομικών εγκλημάτων σε εταιρείες κολοσσούς αποδεικνύει το βάθος της διάβρωσης της Ελλάδας από τους εχθρούς της και τη λειτουργία των «εταιρειών-πλυντηρίων» κάτω από ένα πέπλο κυβερνητικής προστασίας και απατηλού πατριωτισμού.

Όλα τα παραπάνω έχουν ημερομηνία λήξεως και αυτή δεν είναι από τη διεξαγωγή των επομένων εθνικών εκλογών τηνΚυριακή 26 Μαϊου 2019 όπου το καθεστώς διάλυσης της Ελλάδας ευελπιστεί  στην επικράτηση της Λεπέν και των ακροδεξιών, στη διάλυση της Ε.Ε. και την αποχώρηση της Ελλάδας για την επισημοποίηση του καθεστώτος του, πριν την άσκηση της εξουσίας από μία αναπτυξιακή φιλελεύθερη Κυβέρνηση που θα αυξήσει τα πραγματικά εισοδήματα του λαού. Οι μετρήσεις που για τον κ.Αλέξη Τσίπρα είχαν ρόλο νομιμοποίησης της Ελληνικής Κυβέρνησης επί κ.Σαμαρά αλλά όχι επί του ιδίου είναι αντιπροσωπευτικές. Οι πρόσφατες εκλογές στον κομματικοποιημένο όπως παντού δυστυχώς, Ιατρικό Σύλλογο κατέγραψαν τη λαϊκή οργή για το ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Ελλάδας είναι τεράστιες και αυτό το γνωρίζει η διεθνής και ντόπια μαφία που διαγράφει Υπουργούς με ένα τηλεφώνημα όπως στην περίπτωση του κ.Βαρουφάκη όταν οι τελευταίοι έχουν κάνει την καταστροφική τους δουλειά και δεν είναι πια χρήσιμοι. Σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων με σχεδόν τριπλάσιες εισροές τουριστών ετησίως είναι τραγικό να συζητάμε για φτώχεια. Να μην αναφέρουμε την παρωδία του σχεδίου του Ελληνικού που οι δυνάστες της Ελλάδας αφήνουν αναξιοποίητο από το 2004 και συνεχίζουν με τη συνεργασία της Κυβέρνησης Τσίπρα καθώς και τους αυλικούς τους εντέχνως για να μη σηκώσει κεφάλι η Αθήνα και  κατ’επέκταση η Ελλάδα. Για αυτό το θέμα θα ακολουθήσει άλλο κείμενο. 

Ο κοινός παρανομαστής όλων είναι η συνέχιση της αιώνιας υποδούλωσης και η διάλυση της Ελλάδας, με την επαναχάραξη των συνόρων και την κατάργηση των ισχυόντων διεθνών συνθηκών για την ολοκληρωτική αφαίμαξη του πλούτου της από τους αποικοκράτες και εχθρούς της. Πασιφανές και σεβαστός. Στο παιχνίδι αυτό και η όξυνση των σχέσεων με την Αλβανία με τον a la carte πατριωτισμό σε συνέχεια των προσφάτων δηλώσεων για την ΑΟΖ και τα 12 μίλια. Το δυστυχές είναι οι Έλληνες δοσίλογοι. Είναι ομολογουμένως πολλοί αυτοί που σκύβουν το κεφάλι, για μία θεση εξουσίας, για μία lifestyle φωτογραφία, για μία μπίζνα αρπαχτής, για έναν ψεύτικο κόσμο σε ένα θίασο πατριωτών παλιάτσων που αποχωρεί με δυσκολία μετά από δεκαετίες επιτέλους, για μία άλλη Ελλάδα…

Thedayaftergr