Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Επίθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Πολυτεχνείο – Προπηλακίστηκαν Σκουρλέτης – Ρήγας – Φίλης – Δρίτσας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/polutexneio-suriza-500.jpg
Ένταση και προπηλακισμοί κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στο χώρο του Πολυτεχνείου. Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, προσήλθε σήμερα το πρωί και κατέθεσε στεφάνι στον περίβολο, αφού ομάδα αγνώστων εμπόδισε τους βουλευτές να εισέλθουν στο μνημείο του  Πολυτεχνείου
Όπως φάνηκε από τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ μέλη της εξωκοινοβουλετικής αριστεράς εμπόδισαν βίαια τους Πάνο Σκουρλέτη, Παναγιώτη Ρήγα, Νίκο Φίλη, Νίκο Τόσκα, Θοδωρή Δρίτσα και Κώστα Γαβρόγλου που βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο, παραμονή της επετείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, για να καταθέσουν στεφάνι.Στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μετείχαν οι βουλευτές: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Αννέτα Καββαδία, Νικόλαος Μανιός, Χρήστος Μαντάς, Αριστείδης Μπαλτάς και Δημήτρης Ρίζος. 
Τελικά, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να εισέλθει στο χώρο και αποχώρησε χωρίς να καταθέσει στεφάνι.

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά» και «πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την ένταση που επικράτησε στο χώρο του Πολυτεχνείου
Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».
«Νομίζω ότι αυτό το οποίο επιχείρησε μία ομάδα νέων ανθρώπων να μην επιτρέψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στη Δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Ρήγας.
«Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρεμπόδιση αντιπροσωπείας του κόμματος και της νεολαίας του να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου, «από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:
«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.
Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στον φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».
.