Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ντέρμπι παντού ( 7η αγωνιστική) στην Α΄κατηγορία Κορινθίας.


 Αποτέλεσμα εικόνας για Πανκαμαριακος - αστερας Δερβενίου
Με την άκρως ενδιαφέρουσα 7η αγωνιστική , συνεχίζεται το απόγευμα  του Σαββάτου (15:00), το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθία . Η αυριανή αγωνιστική περιλαμβάνει έξι  αγώνες (από τους οκτώ του προγράμματος), που έχουν το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι καθώς οι αντίπαλες ομάδες είναι συνδημότισσες ή γειτονικές.

Στο ντέρμπι της Κορίνθου , στο ΔΑΚ, στην κοινή τους έδρα, η πρωτοπόρος  Κόρινθος 2006 (ως γηπεδούχος) αντιμετωπίζει τον συμπολίτη της (ως φιλοξενούμενο) Άγιο Γεώργιο. Οι δύο κορινθιακές ομάδες προέρχονται από μεγάλες νίκες την περασμένη, η 2006 με 3 – 1 μέσα στο Ζευγολατιό επί του ΑΟΖ και ο Άγιος Γεώργιος με το 2 – 1 επί της Ελλάδας Βέλου.

Πανκαμαριακός και Αστέρας Δερβενίου, διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, στο Ξυλόκαστρο, σε ένα ακόμα ντέρμπι διαδημοτικού χαρακτήρα καθώς οι δύο ομάδες είναι συνδημότισσες. Επίσης και οι δυο ομάδες της Δυτικής Κορινθίας προέρχονται από ήττα και μάλιστα εντός έδρας. Ο Πανκαμαριακός έχασε 2 – 3 από τον Σαρωνικό Γαλατακίου και ο Αστέρας στο Δερβένι «σκιά του εαυτού του» 1 – 2 από τον ΠΑΣ Κλένια.

Στο Κιάτο ο Πέλοπας , μετά τον εντός έδρας αποκλεισμό του, την Τετάρτη στο Κύπελλο, από το Παννεμεατικό, θα προσπαθήσει για την νίκη , στο γειτονικό ντέρμπι, κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, που είναι ικανός για κάθε αποτέλεσμα σε εκτός έδρας αγώνα.

Στο «Θώδειο» ο ΑΟ Λουτρακίου υποδέχεται σε ένα ακόμα διαδημοτικό ντέρμπι 
(την Τετάρτη για το Κύπελλο απέκλεισε την Περαχώρα) τους Αγίους Θεοδώρους, την  ίδια στιγμή, σε διαδημοτικό ντέρμπι στο Γαλατάκι ο τοπικός Σαρωνικός υποδέχεται τον Τενεάτη Αθικιών. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νικηφόρα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο μεν Σαρωνικός επικράτησε στο πρωτάθλημα με 3 – 2 επι του Πανκαμαριακού στο Ξυλόκστρο και απέκλεισε από το Κύπελλο την Τετάρτη, το Απέσσα Χαλκίου με σκορ 5 – 1. Ο Τενεάτης νίκησε 2 – 1 στο πρωτάθλημα τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ απέκλεισε  από το Κύπελλο με 2 - 0, στο Σοφικό, τον Πανσολυγειακό.

Ένα ακόμη διαδημοτικό ντέρμπι διεξάγεται στο Χιλιομόδι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Κλένια  και οι δύο ομάδες προέρχονται στο πρωτάθλημα από ήττες από Τενεάτη και ΑΟ Λουτρακίου.

Στο Βέλο η Ελλάς Βέλου υποδέχεται τον Παννεμεατικό που την Τετάρτη έκανε το μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο, αποκλείοντας τον Πέλοπα μέσα στο Κιάτο, ενώ η θριαμβεύτρια του Δερβενίου Θύελλα Πετρίου αγωνίζεται  με το Ζευγολατιό που προέρχεται από εντός έδρας ήττα 1 – 3 από την Κόρινθο 2006.

Η 7η αγωνιστική
Α.Σ. Κόρινθος 2006 - Αγ. Γεώργιος 
Πέλοπας Κιάτου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 
Πανκαμαριακός - Αστέρας Δερβενίου 
ΑΟ Λουτράκι - Αγ. Θεόδωροι 
Σαρωνικός Γαλατακίου - Τενεάτης Αθικίων 
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - ΠΑΣ Κλένια 
Θύελλα Πετρίου - ΑΟ Zευγολατιού 
Ελλάς Βέλου - Παννεμεατικός