Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

-ΑΣΕΠ-3Κ/2018: «Τσεκούρι» στην ειδική εμπειρία -Την δηλώσαν 60.000 υποψήφιοι


Η ειδική εμπειρία είναι η μεγάλη «πληγή» των επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης-«μαμούθ» 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στελέχη του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι,
καθώς στην συγκεκριμένη προκήρυξη δεν υπήρξε ο λεγόμενος προέλεγχος,  την δήλωσαν σχεδόν 60.000 υποψήφιοι (!!!), δηλαδή, περίπου οι μισοί από τους 128.851 που δήλωσαν συμμετοχή στην συγκεκριμένη προκήρυξη. «Είναι αδύνατο να έχουν περάσει 60.000 συμβασιούχοι από τους δήμους τα τελευταία χρόνια», τονίζει στέλεχος του ΑΣΕΠ στην aftodioikisi.gr, προσθέτοντας ότι «προφανώς, καθώς δεν προβλέπεται ποινή, πολλοί την έχουν δηλώσει χωρίς να αποδεικνύεται από σχετικά έγγραφα». 
Το γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, επιβεβαιώνεται και από τον μέχρι στιγμής ουσιαστικό έλεγχο, με αποτέλεσμα οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων να αναμένεται να αλλάξουν κατά πολύ σε σχέση με τους προσωρινούς. 
Κι αυτό γιατί οι ελεγκτές του ΑΣΕΠ διαπιστώνουν ότι:

-Πολλοί από τους προσωρινά επιτυχόντες δεν έχουν καν έγγραφο που να πιστοποιεί την ειδική εμπειρία.
-Μεγάλος αριθμός έχει μια απλή βεβαίωση του φορέα και όχι την βεβαίωση με βάση το υπόδειγμα του ΥΠΕΣ.
Όπως τονίζουν στελέχη του ΑΣΕΠ που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, «και στις δύο περιπτώσεις οι συγκεκριμένες αιτήσεις απορρίπτονται*».
*Καθώς, στην aftodioikisi.gr υποβλήθηκαν ερωτήματα σε σχέση με την απόρριψη που στηρίζονται εν πολλοί σε κακόβουλα δημοσιεύματα που επιχειρούν να μπερδέψουν τους υποψηφίους, είναι αυτονόητο, όπως έχει γράψει πολλές φορές και στο παρελθόν η ιστοσελίδα, ότι η απόρριψη αφορά την επιπλέον μοριοδότηση των 17 μορίων και όχι το σύνολο της αίτησης. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά τα fake news που προέρχονται από συγκεκριμένες πηγές, προκαλούν σύγχυση, παίζοντας με την αγωνία δεκάδων χιλιάδων ανέργων.