Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Έτοιμοι για το πρώτο βήμα στο Europa League Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ απόψε

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/olympiakos-berlni-500.jpg
Έτοιμοι είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα τους στο Γιουρόπα Λιγκ, με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν την ισπανική Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το «Δικέφαλο του Βορρά» την Τσέλσι στην Τούμπα στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό.

Ολυμπιακός: Το πρώτο βήμα!

Ακόμα και το πιο μεγάλο ταξίδι αρχίζει με ένα βήμα. Ο Ολυμπιακός κάνει απόψε (22.00 – Cosmote Sport3) το πρώτο του βήμα στο Γιουρόπα Λιγκ, υποδεχόμενος την Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης». Mέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός; Η απάντηση από τον Πέδρο Μαρτίνς: «Τα όνειρα χτίζονται πέτρα πέτρα, βήμα βήμα. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Δεν είμαστε φαβορί, υπάρχουν πιο δυνατές ομάδες από εμάς. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε
και να ονειρευόμαστε. Οταν η Ελλάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2004 ή η Πορτογαλία πριν από δύο χρόνια, κανένας Ελληνας ή Πορτογάλος δεν το πίστευε. Κι όμως έγινε»…
Ο ιδιαίτερα φιλόδοξος Ολυμπιακός θα έχει λίγες αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με τη γνωστή 11άδα που παρατάσσει ο Μαρτίνς. Πρώτα πρώτα ο Μεριά διεκδικεί στην άμυνα τη θέση του Μιράντα. Επειτα, μέχρι την τελευταία στιγμή ο Πορτογάλος τεχνικός θα σκέφτεται αν θα ρίξει στη μάχη αντί του Μπουχαλάκη τον Γκιγιέρμε ή τον Νάτχο. Το πιθανότερο είναι να προτιμηθεί ο Βραζιλιάνος για να ανακόψει τις επιθετικές βλέψεις των Ισπανών. Αλλωστε, ο Γκιγιέρμε γνωρίζει καλά το ισπανικό πρωτάθλημα.
Αμφιβολία υπάρχει και για τον Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός αμυντικός εμφάνισε συμπτώματα ίωσης χθες. Μετέχει κανονικά στην αποστολή (κόπηκαν μόνο οι Ναχουέλ και Σισέ) και, αν η κατάστασή του δεν διαφοροποιηθεί, θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σήμερα. Πάντως ο Μαρτίνς έχει έτοιμο τον Τοροσίδη. Ο Ελαμπντελαουί έχει καταπονηθεί παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, χωρίς να χάσει ούτε λεπτό. Οι υπόλοιποι θα είναι οι Γιαννιώτης, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο.
Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» θέλει «φρέσκα» πόδια στη μεσαία γραμμή, γιατί ξέρει ότι η Μπέτις είναι ομάδα που στηρίζει πολλά στους μέσους της. Οπως είπε χθες, οι Ισπανοί έχουν ποιότητα, είναι επικίνδυνοι και θέλουν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. «Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, αλλά να μπούμε δυνατά από την αρχή, παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο μας», είναι η συμβουλή του Μαρτίνς.
Ο Πορτογάλος τεχνικός περιμένει γενικά σήμερα ένα ισορροπημένο ματς, ανάμεσα σε ομάδες που μοιάζουν μεταξύ τους. Ζήτησε από τους παίκτες του επιμονή και υπομονή, ειδικά όταν δεν έχουν την μπάλα στα πόδια τους.

Ο Γκερέρο έπαιξε αντίπαλος με την Μπέτις στο τελευταίο του παιχνίδι με την προηγούμενή του ομάδα, τη Λεγκανές. «Είναι δυνατή, αλλά και πολύ βελτιωμένη με το νέο προπονητή. Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε αυτοπεποίθηση και φιλοδοξίες στη διοργάνωση», κατέληξε ο «ερυθρόλευκος» επιθετικός.
Πέδρο Μαρτίνς: «Δεν περίμενα ότι θα ξεκινούσαμε τόσο καλά…»
Στην Ελλάδα ο Πέδρο Μαρτίνς είναι προσεκτικός και περισσότερο τυπικός στις δηλώσεις του. Μιλώντας στο εξωτερικό, χαλαρώνει και ανοίγεται.
Λίγο πριν από τη σέντρα του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA και μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο: «Πιστεύω ακράδαντα στην ομάδα, αλλά πραγματικά δεν περίμενα ότι θα τα πηγαίναμε τόσο καλά από τόσο νωρίς, επειδή πολλοί παίκτες προέρχονται από διαφορετικά πρωταθλήματα. Από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Αφρική, ενώ ήρθαν και πολλοί Ελληνες. Θέλαμε περισσότερους Ελληνες στην ομάδα», είπε.
Ομολόγησε και την έκπληξή του για τον Καμαρά: «Είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη. Εχει εξελιχθεί με φανταστικό τρόπο», ήταν τα λόγια του για τον Αφρικανό μέσο.

Ο Μαρτίνς ανέφερε μάλιστα πως οι επιλογές των παικτών έγιναν με πολλή προσοχή. «Θέλαμε μια ομάδα πολεμιστών, εργατικών και φιλόδοξων παικτών», είπε χαρακτηριστικά. Οσο για τους στόχους του: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που έχει κερδίσει πολλά πράγματα στην Ελλάδα κι όταν δεν είσαι πρωταθλητής η σεζόν σού αφήνει άσχημα πράγματα. Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια πολύ ισχυρή ομάδα με τεράστια φιλοδοξία να κερδίσουμε τίτλους».

ΠΑΟΚ: Κόντρα στο φαβορί

Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ στην αποψινή (19.55 – COSMOTE) αναμέτρηση στην Τούμπα με την Τσέλσι για την αυλαία του 12ου ομίλου του Europa League, όπως παραδέχθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που χαρακτήρισε τους φιλοξενούμενους «ομάδα παγκοσμίου επιπέδου».
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Ακπομ και Καρέλη ενώ αντίθετα σ’ αυτήν βρίσκεται ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε και αναμένεται να αποτελέσει μαζί με τους Πασχαλάκη, Τόσκα, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκα, Ελ Καντουρί και Λημνιό την αρχική 11άδα (ενώ στον πάγκο θα καθίσουν οι Ρέι, Χατσερίδης, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά και Ουάρντα).
Χωρίς Αζάρ και Λουίς οι Αγγλοι
Από την πλευρά του ο Εβγέν Σάχοφ υποστήριξε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» και «θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να ξεκινήσουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».
Στους Λονδρέζους, που έφθασαν χθες στη Θεσσαλονίκη και προπονήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις Lolas Sports Center στη Σουρωτή, ο Μαουρίσιο Σάρι άφησε στο Λονδίνο τόσο τον σούπερ σταρ Αζάρ όσο και τον Νταβίντ Λουίς για να πάρουν ανάσες ενώ δεν ήταν στην αποστολή και οι Κόβασιτ, Ντρινκγουότερ και Εμερσον. Αναμένεται να ξεκινήσει με τους Καμπαγέρο, Ζαμπακόστα, Μόουζες, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Αμπαντού, Λόφτους Τσικ, Μπάρκλεϊ, Γουίλιαν, Χάνσον Οντόι και Μοράτα.
Τέλος, αφενός μεν ο κόσμος του ΠΑΟΚ… εξαφάνισε τα εισιτήρια μέσα σε μόλις δύο ώρες ενώ στις εξέδρες θα βρεθούν τόσο ο Ιβάν Σαββίδης όσο και ο γιος του, Γιώργος, που έφτασαν χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και η άφιξή τους συνέπεσε μ’ αυτή του Ισπανού διαιτητή της αναμέτρησης, Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο.