Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Πέτρος Τατούλης «Μόνο με ένα μέτωπο ενότητας όλων των κοινωνικών δυνάμεων θα διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον της πατρίδας»


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD9hy7lpV3iPd-KQ1Tjjma9tNijgFA_-Leit0LH-KOqZaABzhmaYJmmXW2yx_0jhn8UceB_TYDoO1-u9gdghjyAzXu49ByerslpsCKfGuQc0XhEwe8QX6wDrm3Do3xvHXXsqribKtQmFJi/s640/DSC00873.JPG«Ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί μεγαλύτερη προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον της πατρίδας. Μόνο αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε. Μόνο σε αυτό το διακύβευμα θα κάνουμε ένα απαραίτητο μέτωπο ενότητας των κοινωνικών δυνάμεων, των δυνάμεων όλου του λαού μας, μέσα από συνεννόηση και συναίνεση για να βρούμε την επόμενη πατημασιά μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά το χαιρετισμό του στην επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αετού, στη Μεσσηνία, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης θέλησε στην ομιλία του να επικαιροποιήσει το μήνυμα που διαχρονικά στέλνεται σε όλους, ότι πάνω απ’ όλα είναι η πατρίδα. «Τέρμα η ιστορία και η αντιπαλότητα όλων αυτών που ήταν κήρυκες των ιδεοληψιών τους. Αυτό περιμένουν οι νεκροί μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να θυμίζουμε πάντοτε ότι η θυσία όλων αυτών των ανθρώπων δεν πήγε ποτέ χαμένη».        
«Ήρθαμε εδώ ως ταπεινοί προσκυνητές, όχι απλώς για να ξαναζωντανέψουμε τις θύμησές μας, αλλά κυρίως για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς που ανιδιοτελώς προσέφεραν τη ζωή τους προκειμένου να υπάρξει ζωντανή η φλόγα της διαχρονικής αξίας των Ελλήνων. Της αξίας της ελευθερίας και της αγάπης προς την πατρίδα» υπογράμμισε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ για να ξαναθυμηθούμε τον ηρωισμό και την ανδρεία, αλλά κυρίως για να ξαναθυμηθούμε αυτό το μέγιστο δώρο αυτής της χώρας, που περνάει από γενιά σε γενιά, ότι οι πολίτες ποτέ δεν κιότεψαν, οι πολίτες ποτέ δεν αποδέχθηκαν απολύτως καμία κατοχή, αλλά το πνεύμα της αντίστασης, το πνεύμα της ελευθεροφοσύνης, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία τα οποία οδηγούν τη χώρα και κάνουν τον ένα βηματισμό καλύτερο από τον προηγούμενο».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι «συμμερίζομαι τις προσπάθειες που κάνει η κάθε Κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσει ζωντανό το ζήτημα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία απέναντι σε αυτό τον τόπο. Επιτρέψτε μου ωστόσο να θυμίσω το εξής. Όταν οι πατεράδες και οι παππούδες μας έβαλαν μπροστά το δίλημμα, ζωή ή θάνατος, δεν κιότεψαν ποτέ τους. Ούτε είχαν καμία έγνοια για τις αποζημιώσεις. Πιστοί στον όρκο που έχουν δώσει στην πατρίδα, πιστοί στις αξίες αυτής της γενιάς, αυτού του Έθνους και αυτού του τόπου, περίμεναν καρτερικά και αντάμωσαν το θάνατο χωρίς να τον φοβηθούν».
Ο Πέτρος Τατούλης, αφού ανέφερε ότι στην περιοχή του Αετού δημιουργήθηκε μια νέα Φιλική Εταιρεία από αυτούς που οργανώθηκαν ενάντιο στο ναζισμό και το φασισμό, σημείωσε ότι η συνθηκολόγηση των Ιταλών είχε άμεση σχέση με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου